IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“ZMAJ KOGA PAMTIMO”: Vedad Ibišević, klanjao kolektivnu dženazu žrtvama Vlasenice… (foto)

U Vlasenici, na šehidskom mezarju Rakita, danas je klanjana 17. kolektivna dženaza žrtvama velikosrpskog zločina koji je u ovom gradu počinjen 1992. godine…

VLASENICA: BiH, Crna Hronika, vijesti… subota, 26.06.2021…19.34 … “ZMAJ KOGA PAMTIMO”: Vedad Ibišević, klanjao kolektivnu dženazu žrtvama Vlasenice… (foto)

Na šehidskom mezarju Rakita u Vlasenici danas je klanjana 17. kolektivna dženaza žrtvama velikosrpskog zločina u proljeće 1992. godine u tom gradu koju je predvodio reisu-l -ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović.

Dženazu je predvodio reisu- l- ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović.

U obraćanju nakon dženaza- namaza, reis Kavazović je apostrofirao samu činjenicu da se na čelu Općine Vlasenica nalazi osoba protiv koje se vodi krivični proces, zašto se takva osoba nalazi na čelu grada kojem je pobijeno više od 2.000 Bošnjaka odgovore mogu dati, kako je rekao, Valentin Inzko, visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, i Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH.

Čitaj još:   Nebojša i Marina Medojević SPROVEDENI u karantin...

U Vlasenici je tokom agresije ubijeno 2.500 Bošnjaka, a za ove zločine odgovarale su tek osobe.

Sedamnaestoj kolektivnoj dženazoj žrtvama Vlasenice prisustvovao je i nekadašnji fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević, koji je rođen u ovom gradu, i iz kojeg je početkom agresije na našu zemlju protjeran u Tuzlu.

Bivši Zmaj je i dalje veoma vezan za svoj rodni kraj. U prošlosti je često kroz različite akcije pomagao bošnjačke povratnike u Vlasenicu, a posebno je vodio brigu o tamošnjim mališanima i djeci…

izvor agencije