IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LUDNICA: Španija nakon penala izbacila Švajcarsku (foto, video)

Reprezentacija Španije je u odličnoj utakmici pobijedila Švicarsku nakon penala i plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva…

SANKT PETERBURG: Svijet, Sport, vijesti… petak, 02.VII. 2021… 20.59…  LUDNICA: Španija nakon penala izbacila Švajcarsku (foto, video)

Fudbaleri Španije plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva nakon što su večeras u Sankt Peterburgu poslije boljeg izvođenja penala pobijedili selekciju Švajcarske.

U regularnom dijelu utakmice i nakon produžetaka bilo je 1: 1.Utakmica je odlično krenula po reprezentaciju Španije koja je povela već u osmoj minuti. Alba je nakon ubačaja iz kornera pucao i pogodio Zakariju od kojeg se lopta odbila pa prevarila Sommera i završila u mrežu.

Nastavila je Španija napadati, a prednost su mogli udvostručiti u 25. minuti kada je Sommer odbranio udarac Azpilicuete nakon još jednog kornera. Do odlaska na odmor Španija je rutinski konstrolisala susret, dok su Švicarci u nekoliko navrata mogli bolje reagovati.

Švajcarska je krenula agilno u drugom poluvremenu, a prvi je zaprijetio Zakaria u 56. minuti nakon ubačaja Rodrigueza. Ipak, lopta je otišla malo kraj gola. Samo deset minuta kasnije nova velika prilika za Švajcarsku, a ovaj put je Simon odlično odbranio udarac Zubera.

Čitaj još:   SLATKA MALA MAFIJAŠICA: Iza lijepog lica Crnogorke krije se prava ZVIJER...

Međutim, Švicarska do zasluženog izjednačenja dolazi četiri minute kasnije. Laporte je nespretno reagovao i pogodio Pau Torresa. Od njega se lopta odbila do Freulera koji pronalazi Shaqirija, a on preciznim udarcem pogađa za 1: 1.

Detalj koji je obilježio susret dogodio se u 77. minuti kada je Freuler dobio direktni crveni karton zbog opasnog starta na Morenu. Ipak, Švajcarska je uspjela sačuvati nakon opsade Španaca i meč je otišao u produžetke…

Samo što se krenulo u dodatno vrijeme Moreno promašio gotovo nemoguće. Iako je bio potpuno sam nakon dodavanja Albe uspio je prokockati ovaj zicer s pet metara.

Redale su se šanse pred golom Švajcarske, ali je briljirao Sommer koji je sjajni zaustavio udarce Morenu i Oyarzabalu.

I u drugom produžetku Španci su se ispromašivali budući da iz dobrih situacija nisu poentirali Llorente i Olmo.

Na kraju su se igrali penali, a nogometaši Španije su bili sretniji i spretniji te su ostvarili veliku pobjedu.

Španija će u polufinalu Evropskog prvenstva igrati protiv boljeg iz duela između Belgije i Italije. Ovaj meč je na rasporedu večeras u 21 sat, a igra se u Minhenu.

Rezultat i strijelci:

Čitaj još:   OLIVERA Ćirković, košarkašica i članica kriminalne grupe "Pink Panter" BILA JE U GRČKOM ZATVORU, OTKRILA ŠTA ČEKA Bad Blue Boys NAVIJAČE DINAMA... (foto, video)

Švicarska- Španija 1: 1 (Shaqiri 68’ – Zakaria ag. 8’)

izvor agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more