IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Taksisti „odrali“ Beograđanina nakon deset dana ljetovanja u Turskoj: Doživio je fijasko na aerodromu… (foto)

Cio problem je nastao jer je ukinuta prodaja vaučera na aerodromu, pa se taksi prevoz naplaćuje upotrebom taksimetra, tvrdi se da ni „regularni“ taksisti ne žele da uključe taksimetar…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti… subota, 07.08.2021… 00: 44…  Taksisti „odrali“ Beograđanina nakon deset dana ljetovanja u Turskoj: Doživio je fijasko na aerodromu… (foto)

Zbog rekonstrukcije beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” već više mjeseci je ukinuta prodaja vaučera za taksi prevoz, tako da taksisti moraju da koriste taksimetar.

Međutim, pojedini sugrađani doživjeli su neprijatnosti da su im pojedini taksisti tražili mnogo više od nekadašnje cijene vaučera i da su “dogovarali” cijenu prevoza. Predstavnici beogradskih taksista u ovim slučajevima pozivaju građane da prijave odmah takve stvari i da ne plaćaju takve vožnje.

Beograđanin Marko je sa suprugom nakon deset dana ljetovanja u Turskoj doživio jednu neprijatnu situaciju kada su sletjeli na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“. Kako tvrdi za portal Nova.rs, sve se desilo u ponedeljak i to u ranim jutarnjim časovima nakon što su pokupili kofere i potražili taksi prevoz.

Naime, on je svoju taksi vožnju do Banovog brda platio čak „tričavih“ 2.500 dinara. Cio problem je nastao jer je ukinuta prodaja vaučera na aerodromu, pa se taksi prevoz naplaćuje upotrebom taksimetra. Međutim, sagovornik tvrdi da ni „regularni“ taksisti ne žele da uključe taksimetar.

„Prije polaska na more, saznao sam da šalter koji izdaje vaučere sa unapred definisanom cijenom usluga više ne postoji, već da taksisti svoje usluge sada naplaćuju upotrebom taksimetra…

Čitaj još:   PLAĆAJU 400 EURA NA SAT, OGLAS, ŠOK ZA REGIJU...

S obzirom na to da mi ovakav način tarifiranja usluga nije predstavljao problem, nisam pozvao nikoga od rodbine i prijatelja da dođe po nas. Ono što je šokiralo suprugu i mene, ali i za mnogobrojne putnike koji su zajedno sa nama sleteli, jeste činjenica da ‘regularni’ taksisti, koji stoje u redu ispred izlaznog terminala, ne žele da uključe taksimetar i vožnju naplate na taj način, već je jedini način da vas odvezu na željenu adresu, taj da tu cijenu vožnju prije ulaska u taksi ispregovarate sa njima“, tvrdi nam ovaj slučaj Beograđanin.

Kaže da to ne bi bio problem da cijene vožnja nisu, prema njegovim tvrdnjama, duplo skuplje od realnih, a do Banovog brda su mu neki tražili i do 3.000 dinara.

„Tražili su 3.000 dinara za vožnju do početka Banovog brda. Sve ovo ne bi bilo strašno da ista vožnja do nas do prije izbijanja epidemije Covid-19 nije koštala 1.500 dinara, koliko je iznosio vaučer koji se uzimao na šalteru na Aerodromu. Čak nam je i vozač, koji nas je vozio u noćnoj tarifi u pola 3 noću u odlasku na Aerodom, naplatio 1800 dinara“, žali se za Nova.rs Marko iz Beograda.

Naš sagovornik upozorava da ovo nije pojedinačan slučaj jednog taksiste, već navodno kolektivno nastupanje svih vozača koji su se u tom trenutku nalazili u redu predviđenom za njihova vozila.

Čitaj još:   DETALJI TRAGIČNE NESREĆE KOD SARAJEVA: Policajac stao da pozdravi majku pa poginuo... (foto)

Priča da nam da su svi taksisti imali iste ili slične cijene svojih vožnji, a da je onda on pokušao sa njima da ispregovara, a jedan „taksista“ mu je navodno rekao da „ne vozi ni do auto- puta bez 1.500 dinara“…

izvor Nova.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more