IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR- EPILOG SKANDALA: Uhapšeno više osoba, procurili novi snimci užasa… (foto i video)

U, Novom Pazaru je utakmicu obilježilo nacionalističko skandiranje gostujućih navijača, zbog čega je utakmice bila prekinuta duže od 40 minuta…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, vijesti… utorak, 10.08. 2021… 00: 34…NOVI PAZAR- EPILOG SKANDALA: Uhapšeno više osoba, procurili novi snimci užasa… (foto i video)

Višeminutni prekidi meča uslijedili su nakon isticanja transparenta s likom ratnog zločinca Ratka Mladića, uvredljivog skandiranja i pokliča “Nož, žica, Srebrenica” te veličanja zločina od nekoliko stotina Partizanovih “Grobara”.

Sve do ulaska na tribine navijača crno-bijelih na terenu je tokom prvih 20 minuta meča bila fer i korektna utakmica, u kojoj su domaći plavi prikazali da mogu da pariraju favorizovanom Partizanu.

Pred kraj prvog poluvremena, beogradski tim pokazao je da ima spremniju ekipu, u 42. minuti Natho je šutem sa 16 metara smjestio loptu u donji desni ugao golmana Novog Pazara te doveo Beograđane u vodstvo od 1:0.

Čitaj još:   U JEKU RAZVODA ĐINA IZABRALA STRANU? Kćerka Harisa i Meline Džinović otputovala iz Srbije- NEOČEKIVAN POTEZ... (foto, video)

Nakon početka drugog dijela utakmice, u 49. minuti, Partizan je već vodio sa 2:0 kada je poslije jedne greške plavih na sredini terena lopta došla u posjed Partizanovog centarafora, koji je rezantnim udarcem savladao Ostojića za vodstvo od 2: 0.

Već u 57. minuti Rikardo uzima loptu koja je ispala iz ruku golmana Novog Pazara i nesmetano je ubacuje u gol te crno- bijelima donosi prednost od 3: 0.

Nakon ovog gola, uslijedio je nastavak nacionalističkog skandiranja “Ratko Mladić” od huligana ekipe iz Beograda pa je uslijedio odgovor domaće publike sa zahtjevom da se utakmica prekine.

Uslijedio je prekid od 40 minuta, tokom kojeg su navijači Partizana udaljeni sa stadiona uz pratnju žandarmerije.

Na odluku o prekidu utakmice reagovao je izraelski reprezentativac u redovima Partizana Natho te je došlo do koškanja s igračima domaćeg tima.

Čitaj još:   SA HAIROM I SA SREĆOM: Večeras nastupa Nova 1442. hidžretska godina... (foto i video)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more