IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO- UHAPŠEN MUŠKARAC: U lovačkom domu “Bašci” dogodilo se ubistvo… (foto)

Policijski službenici su uhapsili osobu inicijala I.I. (1953. godište) koja se tereti za ubistvo…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 19.12.2021… 14: 32… SARAJEVO- UHAPŠEN MUŠKARAC: U lovačkom domu “Bašci” dogodilo se ubistvo… (foto)

Pretjerana konzumacija alkohola kumovala ubistvu u lovačkom domu u Trnovu…

U mjestu Delijaš na području Trnova jutros u 03:30 ubijena je jedna osoba, dok su tri povrijeđene. Kako nezvanično saznajemo, uzrok koji je doveo do upotrebe vatrenog oružja pretjerana konzumacija alkohola osumnjičenog.

Kako saznaju mediji ubijen je Mithat Vejo (1982. godište), a za ubistvo se tereti Ismet Ibričić (1953.) koji je uhapšen.

U trenutku pucnjave u lovačkom domu je bilo više osoba, a neki od njih su spavali.

Jedna osoba je ranjena i hospitalizirana je na KCUS- u. Povrijeđeni je u stabilnom zdravstvenom stanju i zadržan je na daljem liječenju.

Ubistvo je izvršeno iz vatrenog oružja (lovačka pušta), a kako saznajemo još jedan muškarac je ranjen i prevezen na KCUS gdje mu je ukazana ljekarska pomoć. Povrijeđeni je u stabilnom zdravstvenom stanju i zadržan je na daljem liječenju.

Čitaj još:   NOVO O UŽASNOJ TRAGEDIJI U NOVOM PAZARU: Amina pronađena u lokvi krvi, danima nije izlazila iz sobe ...

Od krhotina stakla lakše tjelesne povrede zadobila je još jedna odrasla osoba i jedno dijete, a oni su nakon ukazane ljekarske pomoći otpušteni iz bolnice.

O svemu navedenom je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na mjesto događaja i rukovodi uviđajem kojeg vrše policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo ovlaštenih sudskih vještaka.

Više informacija o navedenom će biti poznato nakon što uviđaj bude završen…

izvor iBalkan.net / Klix.ba