IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA PARALIZOVANA: DF prijeti blokadom Skupštine, PJEVAJU se SRPSKE nacionalističke pjesme i uzvikuju pokliči RUSIJI i PUTINU (foto, VIDEO)

Širom Crne Gore večeras su blokirane saobraćajnice u sklopu akcije “Blokadom protiv izdaje”, koju Demokratski front organizuje usljed nezadovoljstva povodom formiranja manjinske Vlade. U Podgorici su blokirana tri izlaza iz grada – Donjoj Gorici, na skretanju prema aerodromu u Zeti i kod pasarele na Zlatici.

Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije, kao i predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević pridružili su se protestu na Zlatici.

Mandić je kazao da je operacija blokade Crne Gore u potpunosti uspjela i da im se pridružilo više od 27.000 aktivista.

– Vidjeli ste da smo uložili veliku energiju i pokušavali da parlamenarnu većinu očuvamo. Odlučili smo da pozovemo građane da zaštite pobjedu. Ne bi bilo dobro da neko pomisli da pobjedu može da ukrade i odnese je Milu Đukanoviću, jer mi to nećemo dozvoliti – rekao je Mandić uz poruku “da se ne igraju sa Crnom Gorom jer imaju još jednu veliku moć”.

– Strahinja Bulajić iskoristit će sve što mu stoji na raspolaganju da parlamentarna većina konstituiše novu vladu i neće dozvoliti DPS da ukrade našu pobjedu. Ako to pokušaju blokirat ćemo i Skupštinu. Donijeli smo odluku da im predsjedavajući skupštine neće dati našu pobjedu – rekao je Mandić.

Kazao je da DF ima plan za svaku situaciju.

– Danas nam je mnogo lakše. Nekada smo imali samo ulicu, a sada smo najjača parlamentarna grupacija i naš je čovjek predsjednik Skupštine. Iskoristit ćemo sve to – kazao je on.

Lider PzP, Nebojša Medojević je kazao da se ne stidi svoje snage, nijedne ideje i nijednog svog čovjeka.

– Imamo obavezu da svi zajedno radimo na miru i stabilnosti ove države. Svi koji misle da im je fotelja važnija od stabilnosti pozivamo da na vrijeme odustane. DPS je ružna prošlost. Moramo da zaboravimo na svoje komplekse i frustracije u da svi zajedno sjednemo i da se dogovorimo i da sačuvamo mir i bezbjednost ove države – rekao je Medojević i dodao da nije vrijeme za sitne političke prevare.

– Vrijeme je da sjednemo i sa se dogovorimo. U DF ćete uvjek imati političku opciju koja ce miriti Crnu Goru, ali neće dozvoliti izdaju izborne volje. Nećemo dozvoliti da se legalizuje izborna krađa. Crna Gora je naša država i nećemo je dati Milu Đukanoviću – rekao je on.

Čitaj još:   PROTESTI ispred Vlade, traže SMJENU DRITANA Abazovića (foto- video)

Knežević: DF i Crna Gora kreću na Skupštinu i Vladu ako Đukanović odluči da formira vladu

Lider Demokratske narodne partije, Milan Knežević pridružio se blokadama u rodnoj Zeti. Poručio je da neće dozvoliti “izdaju izborne volje”.

– Vi ste pokazali u godinama iza nas da nije bilo političke bitke gdje zajedno nismo jurišali boreći se za slobodnu Crnu Goru. I večeras šaljemo poruku upozorenja onima koji su htjeli da prekroje izbornu volji naroda. Ovo što smo do sad bili trpeljivi nije bila slabost, već snaga onih koji su donijeli pobjedu 30. avgusta. DF ce iskoristiti moć i Strahinja Bulajić neće zakazivati nikavu Skupštinu – rekao je Knežević, i kao i Mandić, najavio “blokadu Skupštine”.

– Pozivamo zabludjele kolege iz parlamentarne većine da se vrate i da sačuvamo izbornu volju od 30. avgusta. Niko od njih nije dobio glas da iznevjeri izbornu volju građana – dodao je Knežević.

On je kazao da je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović za sjutra zakazao konsultacije, na kojima “vjerovatno planira da da mandat Abazoviću kako bi stvorili manjinsku prevaru većinske Crne Gore”.

– Poručujemo mu da ne daje mandat bilo kome dok ne vidimo da li ima dogovora u parlamentarnoj većini, ako nema dogovora neka tehnička vlada organizuje izbore – poručio je lider DNP.

– DF i cijela Crna Gora kreće na Skupštinu i Vladu ako Đukanović odluči da protiustavno formira novu vladu – dodao je on.

Ako ne bude dogovora, kako je rekao, “imat ćete litije DF-a” i dodao da blokada Skupštine odlukom DF-a počinje večeras.

Vučurović: Nada u boga da SNP neće izdati

Pristalicama Demokratskog fronta u Donjoj Gorici pridružio se funkcioner tog bloka, Jovan Jole Vučurović. Na skupu u tom podgoričkom naselju čule su se i poruke “Nije ovo Montenegro već junačko srpsko leglo”.

Vučurović je kazao da su URA i DPS tražili da se održi sjednica na kojoj će biti izabran novi predsjednik Skupštine.

On je pozdravio “11.000 ljudi” koji su se “odazvali da brane čast Crne Gore”.

Čitaj još:   TREBA ZNATI- Samo jedan grad je NAJBEZBJEDNIJI na svijetu- nalazi se u Evropi a zove se... (foto, video)

– Ne smije se dozvoliti da se DPS vrati na vlast, ona je antisrpska organizacija. Došli smo na vlast olovkom i nećemo dozvoliti da se Đukanović vrati na vlast. DF će biti tu da brani izbornu pobjedu – rekao je Vučurović.

Poručio je da se “nada u boga da SNP neće izdati” i dodao da brane ono za šta su se “borile generacije u Crnoj Gori”.

Na pitanje hoće li proteste organizovati zajedno sa Demokratama, Vučurović je kazao: 

– Mi poštujemo proteste kolega iz Demokratske Crne Gore, ali problem je ako URA istraje, a vidjeli smo da traže sjednicu, onda ćemo morati da djelujemo svi zajedno.

Naveo je i da je Strahinja Bulajić bio jasan kada je kazao da neće zakazati sjednicu Skupštine.

U Zeti, na mostu na Cijevni su se stvorile velike kolone automobila. Okupljeni su propustili samo jedno vozilo Hitne pomoći.

Okupljanja su obilježile trobojke, pjevanje srpskih pjesama kao i pokliči Rusiji i Srbiji, kao i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

izvor: SB

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more