IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RUSIMA I BJELORUSIMA ZABRANJENO DA DOĐU u Beograd: Zabrane ruskim i bjeloruskim sportistima i da krenu u prestonicu Srbije od… (foto, video)

Tako glasi odluka Svetske atletske federacije, koja je u utorak popodne zabranila ruskim i beloruskim sportistima da dođu u prestonicu Srbije od 18. do 20. marta…

MONAKO: Svijet, Sport, vijesti, srijeda, 02. 03. 2022… 00: 42… RUSIMA I BJELORUSIMA ZABRANJENO DA DOĐU u Beograd: Zabrane ruskim i bjeloruskim sportistima i da krenu u prestonicu Srbije od… (foto, video)

Ruski atletičari ne mogu da se takmiče na predstojećem Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

Tako glasi odluka Svjetske atletske federacije, koja je u utorak popodne zabranila ruskim i bjeloruskim sportistima da dođu u prestonicu Srbije od 18. do 20. marta.

Ovakva odluka je posledica ruske invazije na Ukrajinu, a odnosi se na Svjetsko prvenstvo u Beogradu, na Svjetsku smotru u Oregonu, na prvenstvo u brzom hodanju u Muskatu (Oman) i stupa na snagu odmah.

Ruska atletska federacija je odranije (2015) suspendovana zbog doping skandala posle Sočija.

Kako vodeća organizacija svjetske atletike navodi, pravo učešća u Beogradu i na spomenutim takmičenjima, nemaju ni ruski i bjeloruski sportisti sa statusom neutralnih, bez državnih obiležja.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 29. oktobar 2018. godine

Sebastijan Kou, prvi čovjek svjetske atletike oglasio se ovim povodom posebnim saopštenjem.

“Svijet je zgrožen onim što je Rusija uradila, potpomognuta Bjelorusijom. Svjetski lideri je trebalo da izbjegnu ovakvu invaziju kroz diplomatska sredstva, a ne da dopuste besmislenu namjeru Rusije da napadne Ukrajinu. Ove sankcije koje se sprovode nad Rusijom i Bjelorusijom su miran način da se sputaju i onemoguće trenutne ruske namjere i da se vrati mir”, kaže Kou.

Svjetska atletska federacija je o svojoj odluci obavjestila Ruse i Bjeloruse i oni imaju pravo odgovora…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more