IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAVA I UŽAS: Ruska avijacija nastavlja ubijati civile, Rusi preko Finske bježe na zapad… (foto, video)

Sedam osoba je ubijeno, uključujući dvoje djece, nakon što je u ruskom zračnom napadu pogođeno stambeno područje u regiji Kijeva…

KIYEV: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak, 04. 03. 2022… 19: 42… STRAVA I UŽAS: Ruska avijacija nastavlja ubijati civile, Rusi preko Finske bježe na zapad… (foto, video)

Američki šef diplomacije Antony Blinken danas je rekao da ako kršenje načela međunarodnog prava prođe nekažnjeno, otvorit će se Pandorina kutija i to će se ponavljati u svim dijelovima svijeta.

Policija je saopćila da je u napadu pogođeno selo Marhalivka, oko 15 kilometara od jugozapadnog predgrađa ukrajinskog glavnog grada. Ukrajinski zastupnik Rustem Umerov podijelio je fotografiju Marhalivke, na kojoj tvrdi da je troje djece poginulo u ruskom napadu.

Na granični prijelaz Finske s Rusijom u Vaalimai, 193 kilometra istočno od Helsinkija, u iako ne velikom, ali stalnom protoku, dolaze autobusi i automobili s Rusima koji odlaze na Zapad. Ljudi su nestrpljivi da izađu iz Rusije jer se šire glasine da bi vlada Vladimira Putina uskoro mogla uvesti izvanredno stanje kako bi se izborila s protestima protiv invazije na Ukrajinu, prenosi BBC.

Čitaj još:   Preminuo na ulici, oživljavale ga medicinske setre u hitnoj NIJE BILO DOKTORA!

Direktni napadi u kombinaciji s uništenjem mosta usporili su napredovanje golemog ruskog vojnog konvoja, koji se nalazi oko 24 kilometra sjeverno od Kijeva, rekao je danas viši zvaničnik američkog ministarstva obrane. U međuvremenu, Ukrajina je zadržala “značajnu većinu” svoje ratne avijacije te se čini da Rusija ne uspijeva uspostaviti dominaciju u zraku.

Najmanje tri ruska komandanta ubijena su nakon što su se približili linijama fronta, izvijestili su zapadni zvaničnici. Kažu da je zamjenik komandanta 41. kombinirane kopnene vojske poginuo od snajperske vatre, a poginuli su i komandant divizije i komandant pukovnije.

Deveti je dan ruske invazije na Ukrajinu. Situaciju na ratištu i vijesti vezane za rusku agresiju na Ukrajinu pratite na regionalnom portalu iBalkan.net

izvor agencije

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   BOBAN Batrićević POZVAN u Vašington na Molitveni doručak: Protiv njega se pokreće prekršajni proces zbog javno izrečene kritike... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more