IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRAJU PREGOVORI, NASTAVLJENO GRANATIRANJE: Rusi objavili zahtjeve, javio se Zelenskij… (foto, video)

Najmanje 13 civila poginulo u zračnom napadu na pekaru kod Kijeva… Zelenskij: Neka Ruse rat hrani…

KIYEV: Svijet, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 07. 03. 2022… 18: 52… TRAJU PREGOVORI, NASTAVLJENO GRANATIRANJE: Rusi objavili zahtjeve, javio se Zelenskij… (foto, video)

Treći krug pregovora s Rusijom trebao bi započeti u ponedjeljak u 15 sati u Bjelorusiji, objavio je ukrajinski pregovarač na Twitteru, a ruska strana to još nije potvrdila.

“Treći krug. Početak u 16 sati po kijevskom vremenu. Delegacija je nepromijenjena”, napisao je Mihajlo Podoljak, član ukrajinske delegacije, objavljujući svoju fotografiju s helikopterom u pozadini.

Ruska delegacija stigla je u bjeloruski grad Brest na pregovore s ukrajinskom delegacijom o okončanju sukoba, objavila je ruska novinska agencija RIA u ponedjeljak, pozivajući se na stranicu Flightradar koja prati letove.

Nije otkrivena točna lokacija planiranog susreta.

Nakon drugih pregovora u četvrtak postignut je dogovor samo o stvaranju humanitarnih koridora za civile u područjima teških borbi.

Čitaj još:   DŽAFEROVIĆ: "Dodik bi mogao završiti U ZATVORU, ali i svi oni koji ga poslušaju"

Ukrajina tvrdi da Rusija ne poštuje taj dogovor te da granatiranjem onemogućava evakuaciju civila.

Ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova reklo je da je granata pogodila veleprodajnu pekaru u naselju Makariv. Pet ljudi spašeno je iz ruševina. Oko 30 osoba bilo je na toj lokaciji, iako pekara nije bila u pogonu.

Ruski vojnici nalaze se sjeverozapadno od Kijeva te se pokušavaju probiti u glavni grad sa zapada. Unatoč dokazima koji upućuju na suprotno, Rusija i dalje tvrdi da njezina vojska ne cilja civile u Ukrajini…

izvor Index.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more