IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZASTRAŠUJUĆA SNIMKA: Kako Ukrajinci deaktiviraju rusku bombu golim rukama i flašom vode… (foto, video)

Isječak od 31 sekunde, koji je pregledan više od 1.4 miliona puta, nosi naslov “proces deaktiviranja bombe” i prikazuje dvojicu muškaraca kako kleče pokraj bombe i pokušavaju je deaktivirati rukama i flašom vode.

KIYEV: Svijet, Crna Hronika, Vijesti, četvrtak, 10. 03. 2022… 10: 32… ZASTRAŠUJUĆA SNIMKA: Kako Ukrajinci deaktiviraju rusku bombu golim rukama i flašom vode… (foto, video)

Charles Lister, viši saradnik i direktor programa za Siriju i borbu protiv terorizma i ekstremizma na Bliskoistočnom institutu, podijelio je video opisujući taj trenutak kao čin “zapanjujuće hrabrosti”…

Društvenim mrežama širi se snimka koja navodno prikazuje trenutak kada su dvojica ukrajinskih stručnjaka za uklanjanje eksploziva deaktivirali rusku bombu golim rukama i bocom vode. Snimku je objavila ukrajinska medijska kuća NEXTA TV.

Isječak od 31 sekunde, koji je pregledan više od 1.4 miliona puta, nosi naslov “proces deaktiviranja bombe” i prikazuje dvojicu muškaraca kako kleče pokraj bombe i pokušavaju je deaktivirati rukama i bocom vode.

Čitaj još:   NOĆNA TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA: Prevrnut šleper s magistrale, poginuo vozač... (foto)

Charles Lister, viši saradnik i direktor programa za Siriju i borbu protiv terorizma i ekstremizma na Bliskoistočnom institutu, podijelio je video opisujući taj trenutak kao čin “zapanjujuće hrabrosti”.

“Ova ruska bomba bi sravnila zgradu, a ipak je ovi ukrajinski stručnjaci deaktiviraju s dvije ruke i bocom vode, dok granate čujno padaju u blizini”, napisao je Lister.

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more