IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČISTKA PRORUSKIH KADROVA U SRBIJI: Vučić žrtvuje Vulina, ministar policije ide na novu funkciju… (foto, video)

VULINOVO mjesto u vlasti dodatno ugrožava vanjskopolitička pozicija Srbije, od koje se zahtjeva da zauzme jasan kurs prema Rusiji i sve glasnije najave da će Srbija pridružiti sankcijama protiv te zemlje…

BEOGRAD: Sebija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 14. 04. 2022… 00: 38… ČISTKA PRORUSKIH KADROVA U SRBIJI: Vučić žrtvuje Vulina, ministar policije ide na novu funkciju… (foto, video)

Aktuelni srbijanski ministar policije Aleksandar Vulin sasvim izvjesno neće biti u novoj Vladi Srbije, ali to ne znači da će ga se njegov koalicioni partner i šef naprednjaka Aleksandar Vučić u potpunosti odreći. Kako saznaje “Nova”, Vulin će konkurisati za mjesto ambasadora Srbije u Kini.

Čišćenje proruskih kadrova iz vrha vlasti i usklađivanje sa politikom Evropske unije prema Rusiji, zahtjev je koji su zapadni partneri u više navrata poslije izbora iznijeli pred predsjednika Srbije, koji će zbog toga nevoljno morati da žrtvuje svog vjernog partnera, Aleksandra Vulina.

Da je upitna Vulinova pozicija potvrdio je i on sam, rekavši da mu „neće biti mjesta ni među živima“, a ne samo u novoj vladi, „ako o njemu budu odlučivali stranci“.

Čitaj još:   VIC DANA Crnogorsko radno vrijeme...

Iako je realan njegov odlazak iz vlade, Vulin neće ostati bez ikakve funkcije. Kako saznaje “Nova”, postoji ozbiljna mogućnost da njegovo novo radno mjesto bude u glavnom gradu Kine – Pekingu.

„Imajući u vidu njegovu lojalnost Vučiću i činjenicu da je godinama jedan od njegovih najbližih saradnika, izvesno je da će aktuelni ministar policije ipak dobiti neku funkciju izvan vlade. Kao mogućnost se pominje i ambasadorsko mesto u Kini“, objašnjavaju izvori Nove.rs.

Prisluškivanje ruske opozicije- kap koja je prelila čašu

Bliskost sa Nikolajem Patruševim, sekretarom za nacionalnu sigurnost Rusije, najava njihove borbe protiv “obojenih revolucija” i zajednička akcija prisluškivanja ruskih opozicionara u Beogradu ključni su razlozi zbog kojih je Vulin u potpunosti neprihvatljiv za Zapad.

Njegovu mjesto u vlasti dodatno ugrožava spoljnopolitička pozicija Srbije, od koje se zahtjeva da zauzme jasan kurs prema Rusiji i sve glasnije najave da će Srbija pridružiti sankcijama protiv te zemlje.

U takvim okolnostima, angažman Vulina, navode isti izvori, tretirao bi se kao “prst u oko” zapadnim partnerima.

Čitaj još:   FILIP Adžić poručio jednoj novinarki i targetirao medije: Ne bi srećnijih u Crnoj Gori bilo, nego vaših vlasnika da se pobijemo svi među sobom... (foto, video)

izvor Nova.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more