IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DF sjutra podnosi inicijativu za SMJENU DRITANA Abazovića i Danijele Đurović…

Demokratski front (DF) sjutra će podnijeti inicijativu za smjenu predsjednice Skupštine Danijele Đurović i za izglasavanje nepovjerenja Vladi Dritana Abazovića.

To je na današnjoj vanrdnoj sjednici Skupštine saopštio poslanik i jedan od lidera DF- a Milan Knežević, tokom rasprava o izmjenama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o Glavnom gradu, kojim se predviđa formiranje samostalne Opštine Zeta.

“Zbog ovakvog zakazivanja Skupštine inicijativa o smjeni Danijele Đurović će sjutra biti predata u proceduru, kao i inicijativa za smjenu premijera Dritana Abazovića”, naveo je Knežević,prenosi Pobjeda.

Knežević je krajem jula najavio podnošenje krivične prijave protiv Đurović ukoliko u dnevni red, uvrsti, kako je rekao, antizetske zakone o Teritorijalnoj organizaciji i Glavnom gradu.

Čitaj još:   VRIJEME DANAS OBLAČNO I HLADNIJE: Ponegdje slaba kiša, za vikend hladnije... (foto)

On smatra da je Đurović “brutalnim zloupotrebama službenog položaja od najvišeg zakonodavnog organa napravila političku pijacu na kojoj je planirala da proda i interese 20.000 građana Zete”.

Podsjećamo, Skupština je u dnevni red uvrstila tačku koja se tiče formiranje Opštine Zeta i o noj se danas raspravlja na vanrednoj sjednici.

izvor: agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more