IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIGLA PROMJENA VREMENA: Danas pretežno oblačno, ponesite kišobrane, temperature do 24 C… (foto)

Danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom, izmjerene temperature zraka u 8:00 sati (°C) bile su…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 11- X- 08: 54… STIGLA PROMJENA VREMENA: Danas pretežno oblačno, ponesite kišobrane, temperature do 24 C… (foto)

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša je registrovana na jugu i istoku Hercegovine i lokalno u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8: 00 sati (°C): Bjelašnica 4; Drvar i Livno 8; Bihać 9; Ivan-sedlo 10; Bugojno 11; Bijeljina, Prijedor, Sanski Most i Sarajevo 12; Gradačac, Jajce i Zenica 13; Banja Luka, Grude, Trebinje i Tuzla 14; Doboj 15; Mostar i Neum 16°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom na području Hercegovine, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C, na jugu zemlje do 23°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C.

utorak, 11.10.2022. godine
Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati pod uticajem povećane naoblake i povremene kiše u dijelu Hercegovine, istočne i centralne Bosne. Temperature neće oscilirati u velikom rasponu, što je olakotna okolnost, a problemi kod osjetljivih osoba pretežno će se manifestovati kroz promjenu raspoloženja, glavobolju, dekoncentraciju. Poželjno je tokom jutarnjih sati posvetiti nešto više pažnje odijevanju, te po potrebi reducirati aktivnosti u područjima sa pojavom magle, koja bi mogla biti i dugotrajna.

Čitaj još:   UŽAS NA KIPRU: Tinejdžerka GRUPNO SILOVANA, uhapšeno DVANAEST OSUMNJIČENIH VRŠNJAKA IZ IZRAELA...

Srijeda: Bosni pretežno oblačno, u Hercegovini umjerena naoblaka. U drugom dijelu dana su mogući lokalni pljuskovi na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C.

Četvrtak: Bosni i Hercegovini pretežno oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 23°C.

Petak: U Bosni se prije podne prognozira oblačno. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C.

Čitaj još:   ČEDO JOVANOVIĆ: „Nisu Hrvati u takvom položaju zbog Komšića, a Dodik je direktna mera bede u...“ (VIDEO)

IZVOR iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more