IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ENGLEZI ‘ŠESTICOM’ DEMOLIRALI IRAN: Engleska uvjerljivom pobjedom otvorila Svjetsko prvenstvo 6: 2… (foto, video)

Fudbalska reprezentacije Engleske ostvarila je ubjedljivu pobjedu protiv Irana rezultatom 6: 2 u prvom kolu grupe “B“ Svjetskog prvenstva koje se igra u Kataru…

KHALIFA: Svijet, Sport, vijesti, ponedeljak 21- XI- 18: 24… ENGLEZI ‘ŠESTICOM’ DEMOLIRALI IRAN: Engleska uvjerljivom pobjedom otvorila Svjetsko prvenstvo 6: 2… (foto, video)

Englezi su od samog starta susreta dominirali terenom stadiona Khalifa u Al- Rayyanu te su dali do znanja Irancima da silno žele tri boda. Mrežu protivnika načeo je mladi Jude Bellingham prelijepim udarcem glavom u 35. minuti. Engleska je do odlaska na odmor potpuno riješila pitanje pobjednika. Prvo je Bukayo Saka u 43. uduplao vodstvo, a zatim je u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena Raheem Sterling povisio na 3: 0.

Sjajna utakmica i dosta uzbuđenja viđeni su i u nastavku. Saka je u 62. minuti još jednom prelijepo pogodio za velikih 4: 0 za “gordog albiona“. Ipak, samo tri minute kasnije i Iran je uspio zatresti protivničku mrežu, a strijelac je bio Mehdi Taremi.

Čitaj još:   ERDOGAN: Griješe ako misle da će nas prijetnjom sankcija natjerati da odustanemo od akcije u Siriji...

No, to Engleze nije spriječilo da nastave napadati u istom ritmu, pa je u 71. minuti novi pogodak postigao rezervista Marcus Rashford za 5:1. Sjajnu izvedbu Engleske zaključio je još jedan rezervista Jack Grealish u posljednjoj minuti utakmice. Poraz Iranaca u posljednjim trenucima susreta ublažio je Taremi, ovog puta pogotkom s bijele tačke.

U drugoj utakmici grupe “B“ večeras s početkom u 20 sati sastaju se Sjedinjene Američke Države i Vels.

BONUS VIDEO: England vs Iran 6- 2 Highlights Goals | World Cup 2022

izvor iBalkan.net/ agencije