IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TREBA SE PODSJETI KAKO I KO JE UNIŠTIO REAL: Gluhonijemi Desnica dobio crveni karton zbog prigovora!!! (foto, video)

Bilo je to prije 38 godina kada je na čuvenoj “Kantridi” u Kupu UEFA Rijeka dočekala Real iz Madrida. Stariji ljubitelji fudbala neka se podsjete, a mladi neka znaju kako je tada peti- šesti klub u bivšoj Jugoslaviji u 58. minutu imao velikih 3: 0 protiv kraljevskog kluba. Sve ostalo je legenda…

RIJEKA: Svijet, Sport, vijesti, utorak 22- XI- 00: 24… TREBA SE PODSJETI KAKO I KO JE UNIŠTIO REAL: Gluhonijemi Desnica dobio crveni karton zbog prigovora!!! (foto, video)

A priča počinje ovako: Rijeka je tada bila poslije velike četvorke jedna od najboljih ekipa na ovim tada je to bilo na našim prostorima, uvijek simpatična, sa lepršavom igrom.

Te jeseni na evropskoj sceni u Istru je morao Real. I nije mu bilo lako, naprotiv, spašavao je živu glavu, ne samo od prepune “Kantride”, jednog od u to vrijeme najneobičnijih stadiona u Evropi, već i sjajne partije domaćina.

BONUS VIDEO; Kup UEFA (1984) Rijeka- Real Madrid 3: 1 (NOVO)

Podsjetimo, golovima Fegica (dva) i Matrljana, Rijeka je već u 58. minutu imala prednost od 3: 0, ali su Španci nekako uspeli da smanje na 3: 1.

I onda- revanš odlazi u istoriju, sudija potkrada Riječane usred “Bernabeua”, a Realu posao olakšava tako što isključuje tri igrača Rijeke, između ostalog i jednog od najboljih- Damira Desnicu.Damir Desnica danas ima 65 godina FOTO: FejsbukDamir Desnica danas ima 65 godina FOTO: Fejsbuk

Kaže arbitar iz Belgije Rodžer Šuters da je to uradio zbog prigovora?!

Čitaj još:   NIKOLA KOJO: Zašto nam to radiš Аleksandre Vučiću?

Međutim, da sve bude čudno, fudbaler i tada vihorno krilo Rijeke bio je gluhonijem i uvijek simpatičan i neobičan na svim fudbalskim terenima u to doba.

BONUS VIDEO: 1984 (November 7) Real Madrid (Spain) 3- Rijeka (Yugoslavia) 0 (UEFA Cup)

U toj revanš utakmici belgijski sudija Rodžer Šeters doslovno nas je uništio isključivši Milenkovića, Tičića i mene.

Posebno je bila farsa moje isključenje, zbog moga navodnog prigovora. Šta se ustvari desilo, sudija je svirao prekid, a ja sam nastavio da trčim…

Kada sam video da svi stoje, izbio sam loptu u aut, a sudija me je isključio uz obrazloženje da sam prigovarao. Nešto nezapamćeno u istoriji fudbala. Samo znam da je tog sudiju UEFA doživotno suspendovala, međutim ostaje žal što nas je Real izbacio, a bili smo bolji- objasnio je nekadašnji riječka udarna pesnica Damir Desnica.

Oostaće zapisano da je Real padao u Beogradu od Zvezde i Partizana, ali i u Rijeci, kao i da je uvek imao pomoć sudija da pregrmi rivale.

Čitaj još:   PRIZNANJE ZA VELEIZDAJU: Aleksandar Vučić odlikovao MARKA Kovača Ordenom srpske zastave drugog stepena... (foto, video)

Priča o Damiru Desnici iz Obrovca, legendarnom fudbaleru, koji danas ima 65 godina i živi u Rijeci, otišla je u istoriju i kao takva nikad se neće zaboraviti.

izvor Direktno.rs

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more