IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN PREDSTAVIO SVOJE ŽIVOTNO DJELO: ”Potreban je mukotrpan rad da bi neko postao veleizdajnik”… (foto)

Skup je obezbjeđivalo samo 300 pripadnika specijalnih jedinica policije, što govori u prilog koliko je kontroverzni Dritan omiljen u narodu...

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 22- XII- 11: 34… DRITAN PREDSTAVIO SVOJE ŽIVOTNO DJELO: ”Potreban je mukotrpan rad da bi neko postao veleizdajnik”… (foto)

Neopjevani junak političke tragikomedije, veleizdajnik bez premca, kontroverzni premijer u otegnutom tehničkom mandatu Dritan Abazović predstavio je u utorak veče u Podgorici svoje kapitalno književno djelo ‘‘Kako se preko noći postaje izdajnik”.

Promocija je održana u Muzičkom centru Crne Gore, a prisustvovali su probrani podržavaoci Abazovićeve škole veleizdaje od kojih se ističu Jovan Nedostojni Mićović, direktor crnogorske filijale svetosavske sekte (SS) i blazirana svetosavska barbika u pokušaju koja se spletom nesrećnih okolnosti nalazi na čelu Skupštine Danijela Đurović.

Đurović, Mićović i Tinjalica: Došli da podrže svog idola u veleizdaji

Među prisutnima je bio i Vladimir Joković – Joko Tinjalica, Dritanov saigrač u veleizdajničkoj utakmici vijeka koju igraju kao dio najgore vlade u istoriji.

Skup je obezbjeđivalo samo 300 pripadnika specijalnih jedinica policije, što govori u prilog koliko je kontroverzni Dritan omiljen u narodu.

Abazović se prisutnima srdačno zahvalio i poručio da je uložio ogromna trud i predan rad prethodne nešto više od dvije godine da postane najveći veleizdajnik u istoriji Crne Gore. Kontroverzni premijer je zatim naglasio da je knjigu napisao u želji da sa građanima Crne Gore, regiona, Evrope i svijeta podijeli svoja životna iskustva kada je u pitanju naporni rad na veleizdajničkom zanatu.

”Ova knjiga je moje kapitalno djelo, a mogu slobodno da kažem i životno djelo zasnovano prije svega na autobiografskim podacima. Mnogi misle da je biti veleizdajnik mala stvar, da se to postaje preko noći. Zato sam u naslovu ironično stavio kako se postaje izdajnik ”preko noći”, iako je u knjizi opisan mukotrpan rad i unutrašnja, psihološka borba na putu veleizdaje”, rekao je Abazović prisutnima.

Kontroverzni tehnički premijer je kazao da je morao mnogo toga da se odrekne da bi postao najveći veleizdajnik u crnogorskoj istoriji.

”Odrekao sam se dostojanstva, samopoštovanja, iskrenih prijatelja, lične higijene, morao sam da razvijem ogroman kapacitet za laganje i licemjereje, ali i ogroman kapacitet pluća – jer nije lako živjeti u debelom crijevu srpskih autokrata. Nekad sam morao da lažem, etiketiram, klevećem i denunciram ljude mjesecima bez prestanka, za to je potrebna jaka volja i mukotrpan rad”, rekao je Abazović.

Čitaj još:   MILIVOJ Bešlin, istoričar:  Dobro pazite šta se događa u Beogradu, Mostaru i Zagrebu i šta stoji iza protjerivanja JOSIPA Broza Tita... (foto)

On se u svom govoru osvrtnuo na pitanje koje se sve češće postavlja u javnosti – gdje će da živi nakon što mu se uskoro završi premijerski mandat.

”O tome još nijesam razmišljao, ali definitivno neću moći više da živim u Crnoj Gori zbog zasluga koje imam za urušavanje temelja crnogorske državnosti. Moj prijatelj Aleksandar Vučić velikodušno mi je ponudio da živim u šupi njegove vikendice na Konjarniku dok ne nađem smještaj u Beogradu. Ali zaista o tome još ne razmišljam, sad samo uživam u životu i ponosno nosim titulu najvećeg veleizdajnika u istoriji”, rekao je Abazović.

Abazović se obraća prisutnima: Mala je ova zemlja koliki sam ja izdajnik

Na promociji Dritanove knjige prisutnima se obratio i specijalni gost Savo Fatić koji je i pisao predgovor za pomenuto remek-djelo veleizdajničke literature.

Fatić je specijalno za ovu priliku, uz pomoć pokojnog direktora crnogorske filijale svetosavske sekte Amfilohija Radovića, izašao iz pakla da kaže nekoliko probranih riječi za Abazovićev literarni izbačaj.

”Velika mi je čast da sam dobio priliku da predstavim kapitalno djelo Dritana Abazovića – velikana veleizdaje, kome se svi iz pakla divimo na predanom fukarluku i nesojluku. Iako sam u početku mislio da se u knjizi ne mogu zabilježiti sva nepočinstva neopjevanog veleizdajnika Abazovića, na moje zaprepašćenje on je to uspio, i to na maestralan način! Zaista je impresivno kako je u autobiografskom djelu uhvatio svu dubinu veleizdajničkog podviga koji je napravio”, rekao je Fatić.

Kazao je da ovo djelo ostaje kao svjedočanstvo mladim generacijama da je veleizdaja ”jedan pošten zanat” iako dolazi uz dosta negativnih posljedica.

Savo Fatić: Velika je čast biti uz Dritana

”Abazovićeva knjiga ohrabruje mlade ljude da krenu putem veleizdaje i pored svih teškoća koji ih sreću na tom putu kao što su – bruka, sramota, mržnja i prezir koje veleizdajnici izazivaju kod ljudi. Abazovićeva maksima je – posvećenost izdaji po svaku cijenu, makar završio i u paklu, i to treba neizmjerno cijeniti”, rekao je Fatić.

Čitaj još:   BEOGRAD: Tragalo se više od četiri mjeseca, tijelo pronađeno u Dunavu je Matej Periš, poznat i uzrok smrti... (foto, video)

Ističe da mu je velika čast što ga je Abazović citirao u knjizi.

”Veoma mi je drago što je Abazović na početku knjige kao metodološki aksiom citirao moju čuvenu rečenicu sa slavne podgoričke skupštine – “Mi više nijesmo Crnogorci nego Srbi”. Ova rečenica u kojoj je sadržana suština zanata veleizdaje na najbolji način reprezentuje odsustvo karaktera, stava i morala koji prožimaju Abazovićevo djelo i život”, poručio je Fatić koji je nakon toga pozdravljen gromoglasnim aplauzom od strane većine prisutnih.

Abazovićeve knjige već su u prodaji a mogu se kupiti u Srpskoj kući u Podgorici i Beranama, kao i u svim knjižarama Matice srpske.

U.P.A.

*Napomena: Tekst je satiričnog karaktera, nije zasnovan na činjenicama i nema za cilj širenje lažnih informacija, već samo predstavlja nadrealistički osvrt na devijantna društveno-politička zbivanja. Svaka sličnost sa ljudima iz stvarnog života je slučajna.

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more