IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Lovćenske straže: Humanošću i međusobnim uvažavanjem sačuvaćemo Crnu Goru i njeno suvereno dostojanstvo…

Patriotski pokret ”Lovćenske straže 1990.” povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika, dana Hristovog rođenja, upućuje najiskrenije čestitke nadbiskupu barskom– monsinjoru Roku Đonlešaju, biskupu kotorskom monsinjoru Ivanu Štironji i svim vjernicima rimokatoličke vjeroispovijesti.

“Ponosni na dugu crnogorsku tradiciju bratske sloge i sestrinskog ponosa među različitim konfesijama, vjerama i običajima, koje su nam preci pronosili slaveći u slozi, ljubavi i miru sve vjerske praznike, mi– njihovi nasljednici i dostojni čuvari slobodarskog duha ispovijedanja različitih vjera i uvjerenja, svim našim rođacima, kumovima, prijateljima– građanima i građankama Crne Gore, regiona i svijeta koji po gregorijanskom kalendaru slave svetost Hristovog rođenja, želimo da ga u zdravlju, miru i ljubavi proslavljaju”, naveli su u čestitci.

Uputili su poruke vjernicima, u kojima ističu da se humanošču i međusobnim uvažavanjem “može sačuvati Crna Gora i njeno dostojanstvo”.

Čitaj još:   LIČNI STAVOVI: Zašto je smijeh opasan za demokratiju? (foto, video)

“Uzvišeni u naslijeđenom amanetu da je brat mio, bilo koje vjere bio, a zagledani u ljepšu i svijetliju budućnost, upućujemo vam svima najradosniju molitvu ovjekovječenu našom podrškom, ljubavlju i nadom da ćemo složno, kao i do sada čojstvom, humanošću i međusobnim uvažavanjem sačuvati Crnu Goru i njeno suvereno dostojanstvo. Mir Božiji– Hristos se rodi”, zaključuju.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more