IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EMOTIVAN OPROŠTAJ: Zbogom LEGENDO- Sahranjen legendarni Pele… (foto, video)

Zbogom, legendo: Pele, jedan od najvećih fudbalera ikad, sahranjen je u Santosu u rodnom BRAZILU…

SANTOS: Svijet, Sport, vijesti, srijeda, 04: 01- 2023, 00: 54… EMOTIVAN OPROŠTAJ: Zbogom LEGENDO- Sahranjen legendarni Pele… (foto, video)

Od Pelea se oprostilo više od 300.000 ljudi, a na samom pokopu prisustvovali su samo članovi uže porodice…

Pele je bio podvrgnut kemoterapiji otkako mu je uklonjen tumor na debelom crijevu. Posljednjih nedelja stanje mu se pogoršalo, a preminuo je 29. decembra. Počast mu je odalo više od 300 hiljada ljudi.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, legendarni Brazilac Edson Arantes do Nascimento “Pele”, sahranjen je danas nakon dvodnevne ceremonije.

Ceremonija je trajala dva dana. Peleov kovčeg je nošen kroz okrug Santos dok su se hiljade utučenih fanova, koji su došli odati posljednju počast čuvenom fudbaleru, redali na ulicama.

Pele je ukopan na devetom spratu groblja u neboderu koji ima pogled na stadion Santosa, gdje je igrao s velikim uspjehom i stekao svjetsku slavu. Njegovo tijelo bilo je stavljeno u otvoreni kovčeg na terenu Santosa, gdje ga je iznio sin Edinjo (Edinho).

Čitaj još:   HOROR, IZRAELCI ZASULI DAMASK RAKETAMA, GORELO NEBO! (VIDEO)

Od Pelea se oprostilo više od 300.000 ljudi, a na samom pokopu prisustvovali su samo članovi uže porodice. Pele je želio da mjesto ukupa bude deveti sprat groblja, odakle “ima pogled” na stadion svog voljenog kluba Santosa.

Nakon toga je procesija s njegovim kovčegom prošla diljem ulica grada Santosa, a najviše se zadržala ispred kuće u kojoj živi 100- godišnja Peleova majka gdje je i održana molitva.

Osim što će mnogi ljubitelji nogometa Pelea proglasiti za najboljeg fudbalera svih vremena, Pele je ujedno jedini nogometaš koji je tijekom karijere osvojio tri naslova svjetskog prvaka (1958., 1962. i 1970. godine).

Čitaj još:   ZASTRAŠUJUĆI Objavljeni detalji nesreće u kojoj je Đorđe David usmrtio ženu: Oglasilo se i tužilaštvo... (foto, video)

Pele je bio podvrgnut kemoterapiji otkako mu je uklonjen tumor na debelom crijevu. Posljednjih tjedana stanje mu se pogoršalo, a 29. decembra prošle godine stigla je vijest o njegovoj smrti.

BONUS VIDEO: Fans mourn Pelé at public viewing in Brazil stadium

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more