IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TEMPERATURE KAO BROJEVI NA LUTRIJI: Narednih dana oblačno vrijeme s kišom, u nedjelju snijeg… (foto)

Povremeno je moguć slab snijeg ili susnježica, poslije podne uz nešto više oblaka može pasti i malo kiše…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 05: IV-2023, 09: 14… TEMPERATURE KAO BROJEVI NA LUTRIJI: Narednih dana oblačno vrijeme s kišom, u nedjelju snijeg… (foto)

Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od- 4 do 2, na jugu do 6, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 stepeni C.

U Sarajevu oblačno vrijeme. Povremeno je moguć i slab snijeg. Jutarnja temperatura oko -2, a najviša dnevna temperatura oko 3 stepena.

Narednih dana u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme s kišom, a u nedjelju na planinama sa snijegom, javlja Anadolija.

“Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni, povremeno je moguć slab snijeg ili susnježica. U Hercegovini nešto manje oblačnosti, a poslije podne uz nešto više oblaka može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka od minus četiri do dva, na jugu do šest, a najviša dnevna od dva do osam, na jugu do 12 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

srijeda, 05.04.2023. godine
Nestabilno vrijeme, praćeno padavinama, uzrokovaće izraženije poteškoće kod hroničnih bolesnika. Pojačan osjet hladnoće, usljed snijega, nižih temperatura i većeg sadržaja vlage u zraku, mogao bi loše djelovati na osobe sa kardiovaskularnim problemima, astmatičare i reumatičare. Neophodno je povesti računa o primjerenom odijevanju i zaštiti od hladnoće, te umanjiti aktivnosti. U Hercegovini malo ugodnije, pri tome još uvijek neuobičajeno hladno, što bi također povremeno moglo dovesti do jačanja tegoba kod meteoropata.  

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 4. septembar 2023. godine

U četvrtak se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura zraka od minus četiri do dva, na jugu do četiri, a dnevna od četiri do deset, na jugu do 14 stepeni.

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme, uz umjeren porast naoblake poslije podne. Jutarnja temperatura zraka od minus tri do tri, na jugu do šest, a dnevna od osam do 14, na jugu do 16 stepeni.

Subota: Oblačno vrijeme sa slabom kišom, a u planinskim područjima i sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 7, a najviša dnevna od 5 do 10, na jugu do 13 stepeni C.

Čitaj još:   VRIJEME DANAS: Vrućine, narandžasti meteoalarm, šta nas očekuje za vikend... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more