IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BAJRAM- NAMAZ KLANJAN u novopazarskoj Stambol džamiji: RAMAZAN je prilika radosti koju vjernicima donosi Bajram… (foto)

Obilježavanje Ramazanskog bajrama u Novom Pazaru počelo je klanjanjem bajram-namaza kojem je prethodilo učenje Kur'anskih ajeta i prigodan vjerski program...

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti, vijesti, petak, 21: IV- 2023, 09: 34… BAJRAM- NAMAZ KLANJAN u novopazarskoj Stambol džamiji: RAMAZAN je prilika radosti koju vjernicima donosi Bajram… (foto)

Bajram- namaz klanjao se i u novopazarskoj Stambol džamiji, a predvodio ga je predsjednik Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, muftija sandžački Senad ef. Halitović.

On je džematlijama kazao kako je minuli ramazan bio prilika da se u životu uspostavi balans, da se praktikuju određeni ibadeti koje vjernici moraju nastaviti da čine i nakon ramazana, kako bi postigli Allahovo zadovoljstvo.

Tradicionalno džamije u Sandžaku bile su pune vjernika koji su došli da obave posebnu molitvu, bajram-namaz.

Čitaj još:   Advokat VESELIN Radulović o potezima ANDRIJE Mandića: Zastava Crne Gore je jedina koju može istaći u kabinetu Predsjednika Skupštine... (foto, video)

Nakon obavljenog namaza džematlije zijarete mezarja kako bi se ovog blagdana prisetili prolaznosti na ovom svijetu, te uputili dovu za rahmet duše najmilijih…

izvor iBalkan.net/ agencije aa

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more