IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEMA NIŠTA NOVO: Prošao BAJRAM bliže se prvomajski praznici, snijeg je moguć sredinom sedmice i na… (foto)

Danas sunčano, uz postepeno naoblačenje sa zapada. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući u…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 23: IV- 2023, 09: 34… NEMA NIŠTA NOVO: Prošao BAJRAM bliže se prvomajski praznici, snijeg je moguć sredinom sedmice i na… (foto)

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje sa zapada. Poslije podne slabi lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u Bosni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZBiH)

Početkom naredne sedmice u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom, javlja Anadolija.

“Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje sa zapada. Poslije podne slabi lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u Bosni. Vjetar slab, u većem dijelu zemlje, zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 18 do 24 stepena”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZBiH).

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i na sjeverozapadu Bosne.

Poslije podne i tokom noći kiša i pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom se očekuju u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Jutarnja temperatura zraka od osam do 14, na jugu do 16, a dnevna od 12 do 18, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 22 stepena.

Čitaj još:   VRIJEME DANAS: Sunčano uz porast dnevne temperature, evo šta nas očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

U utorak se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni.

U srijedu se ujutro očekuje oblačno s kišom u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Na vrhovima planina je moguć snijeg. U ostatku dana postepeni prestanak padavina i smanjenje naoblake. Jutarnja temperatura zraka od četiri do deset, na jugu do 13, a dnevna od deset do 16, na jugu do 19 stepeni.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka od tri do devet, na jugu do 12, a dnevna od 13 do 19, na jugu do 20 stepeni C.

IZVOR iBalkan.net

Čitaj još:   DPS: Odluka o Danu opštine Pljevlja neustavna, Demokrate dokazale da nijesu građanska stranka... (foto)
VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

GRMI, SIJEVA I DANAS…: Gdje će biti nevrijeme u naredna četiri dana…

U, regionu i danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more