IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: Odluka o Danu opštine Pljevlja neustavna, Demokrate dokazale da nijesu građanska stranka… (foto)

DPS Zatražiće od Ustavnog suda Crne Gore da se ispita ustavnost odluke…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 29. IX. 2023… 00: 08… DPS: Odluka o Danu opštine Pljevlja neustavna, Demokrate dokazale da nijesu građanska stranka… (foto)

Odluka Skupštine opštine Pljevlja da se dan oslobođenja od fašista, 20. novembar, koji ova opština decenijama slavi, ukine, a Sveta Petka, vjerski praznik SPC, proglasi Danom opštine, predstavlja brutalno poništavanje antifašističkih vrijednosti i ugrožavanje sekularnosti države, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

– Odluka odbornika Bečićevih Demokrata, da podrže promjenu datuma opštinskog praznika, potpuno razotkriva ovu stranku kao antigrađansku, nacionalističku i apsolutno potčinjenu Andriji Raji Mandiću i njegovoj stranci- istakli su u saopštenju.

Navode da su Demokrate danas pokazale da nemaju ni principe, ni politiku, ni ideologiju, već su slijepi sljedbenici Demokratskog fronta.

– Odluka da se praznik jedne vjerske zajednice proglasi za praznik svih građana Pljevalja, je neustavan čin i predstavlja provokaciju građanskog sklada i suživota, i zato ćemo tražiti od Ustavnog suda da ispita ustavnost ovakve odluke – poručili su iz DPS- a.

Čitaj još:   Ljajić : SAMO U BOLNICI U PAZARU DO 2. JULA UMRLO 46 LJUDI- a koliko je kući ili drugoj bolnici...???

Podsjećamo, pljevaljski odbornici usvojili su izmjene i dopune Statuta Opštine Pljevlja kojim je predviđeno da se, umjesto 20. novembra, Dan opštine Pljevlja obilježava 27. oktobra, na Svetu Petku.

Izmjene su podržali odbornici NSD- a, DNP- a, Pokreta za Pljevlja, Ujedinjene, jedini odbornik SNP- a i tri odbornika Demokrata.

Odbornik Demokrata Milojica Tešović je bio uzdržan. Protiv su bili odbornici DPS- a, Bošnjačke stranke i odbornik GP URA, dok su odbornici Pokreta Evropa sad prije glasanja napustili salu. Prethodno su tražili da se odluka odloži i raspise referendum na kojem bi se građani izjasnili.

Predlog Nacrta juče nije prošao Odbor za statut i propise. Da bi izmjene stupile saglasnost mora da ti Vlada Crne Gore.

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more