IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS: Sunčano uz porast dnevne temperature, evo šta nas očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas sunčano vrijeme. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 34 stepena C.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 13. VIII. 2023… 09: 15… VRIJEME DANAS: Sunčano uz porast dnevne temperature, evo šta nas očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Period do 25.08.2023. Narednih dana, anticiklona koja se širi sa jugozapada, na prostoru Bosne i Hercegovine usloviće stabilno i toplo vrijeme. Nešto više oblaka, uz vrlo malu vjerovatnoću za slab lokalni pljusak, prognozira se za 15. i 16. august, te krajem prognoznog perioda 24. i 25. ovog mjeseca.

Vrijednosti temperatura zraka, dominacijom toplije zračne masa sa juga, biće u laganom porarstu prema kraju mjeseca. Tokom jutra temperature zraka očekuju se od 14 do 20, na jugu do 23, a danju od 28 do 33, na jugu do 35°C.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme…

Temperature zraka u osam sati iznosila je Bjelašnica 7 stepeni Celzijusa, Bugojno 10, Bihać 12, Sarajevo i Široki Brijeg 13, Tuzla 14, Zenica 15, Gradačac 18, Mostar i Neum 22 stepena.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 949 milibara i za sedam milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Čitaj još:   PALE MASKE: Odbor za ljudska prava i slobode nije podržao Rezoluciju o genocidu u Srebrenici... (foto i video)

Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano vrijeme. Prognozira se mala oblačnost. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni.

Najviša dnevna temperatura od 26 do 32, na jugu do 34 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna oko 28 stepeni Celzijusa.

nedelja 13. 08.2023. godine
Nastavlja se period povoljnih biometeoroloških prilika. Većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tokom prijepodneva svježije i ugodnije, u drugom dijelu dana preporučljivo je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će biti vruće. Također, vrijednosti UV indeksa će porasti, stoga je poželjno izbjegavati duže zadržavanje na suncu i djelimično reducirati boravak na otvorenom.

ponedeljak 13. 08.2023. godine
Stabilno i sunčano vrijeme uvjetuje povoljnu biometeorološku sliku u cijeloj zemlji zbog čega će većina stanovništva biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Tegobe ne bi trebali imati ni hronični bolesnici ni meteoropate. Vrijednosti UV indeksa će biti visoke, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju zaštiti od sunca i vrućine u najtoplijem dijelu dana, te po potrebi reducirati boravak na otvorenom.

U utorak sunčano. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 28 do 33, na jugu do 35 srepeni.

Čitaj još:   Pretežno oblačno vrijeme a padaće i kiša...

U srijedu po prognozi vremena biće sunčano. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stupnjeva.

izvor iBalkan.net

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

GRMI, SIJEVA I DANAS…: Gdje će biti nevrijeme u naredna četiri dana…

U, regionu i danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more