IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POZNATO MJESTO I VRIJEME DŽENAZE Senada Muminovića, legende bh. košarke koji je nakon lavovske borbe izgubio svoju poslednju životnu bitku… (foto)

Dženaza Senadu Muminoviću, legendi bh košarke nekadašnjem igraču i trener KK Sloboda Dita te reprezentativcu Bosne i Hercegovine bit će klanjana sutra u Tuzli.

TUZLA: BiH, Crna Hronika, Sport, četvrtak, 27: IV- 2023, 15: 34… POZNATO MJESTO I VRIJEME DŽENAZE Senada Muminovića, legende bh. košarke koji je nakon lavovske borbe izgubio svoju poslednju životnu bitku… (foto)

Senad Muminović je preselio na Ahiret sinoć u 63. godini, a posljednji ispraćaj će se obaviti ispred Komemorativnog centra u Tuzli, dok će se dženaza klanjati ispred Džindijske džamije u 14.30 sati.

Ukop rahmetli Senada Muminoviča će se obaviti istog dana na mezarju Bukovčići.

Posljednjih mjeseci Muminović se borio s opakom bolešću, ali na kraju nije uspio dobiti svoju najvažniju životnu bitku.

Najveći dio svoje karijere proveo je u Sloboda Diti sa kojom je bio prvak Bosne i Hercegovine i osvajač Kupa Bosne i Hercegovine.

Bio je reprezentativac Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 1995. godine. Uslijedila je povreda nakon čega je okončao igračku i posvetio se trenerskoj karijeri.

Čitaj još:   MILO Đukanović, na poziv predsjednika Svjetske džudo federacije u Francuskoj: Uručio medalje takmičarima, na Grend slem džudo turniru u Parizu... (foto)

Nekadašnji KK „Sloboda“ je bio član prve divizije klubova bivše nam države koja je bila jedna od najkvalitetnijih košarkaških liga Evrope; liga koja je davala evropske i svjetske klupske i reprezentativne prvake, olimpijske pobjednike…

Za sve utakmice tadašnje „Slobode Dite“ magični „Mejdan“ je bio premalen da primi sve ljubitelje tog divnog sporta. Ta tradicija se nastavila i prvih poslijeratnih godina. “Mejdan“ je bio pun. Hukić, Husanović, Halilović, Teletović, Kikanović, Korlatović…te stariji, kao igrači i treneri, Pilavdžić, Muminović…Onda je nastala nova istorija, tradicija neuspjeha.

Trenirao je KK Konjic, KK Tuzla, a najviše vremena je proveo u KK Sloboda Dita. Kasnije je bio trener KK Vrijednosnice Osijek i HKK Zrinjski.

Bio je trener u reprezentaciji sa selektorom Mensurom Bajramović i selektor U- 20 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

izvor iBalkan.net/ Hayat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more