IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANIJEL Živković: Ponudićemo rješenja za obuzdavanje inflacije, mnogi građani imaju problem pukog preživljavanja… (foto, video)

Svi smo svjedoci jer je ova vlast sve vrijeme svojim političkim potrebama na silu prilagođavala zakone, a kad to nije uspijevala, onda ih je kršila, v.d. predsjednik DPS Danijel ŽIVKOVIĆ…

PODGORICA: Crna Gora, Ekonomija, vijesti, srijeda, 10: V- 2023, 10: 44… DANIJEL Živković: Ponudićemo rješenja za obuzdavanje inflacije, mnogi građani imaju problem pukog preživljavanja… (foto, video)

Demokratska partija socijalista će svojim programom, ukazati na evidentne probleme sa kojima se susrijeću građani i ponuditi rješenja. Jedan od najvećih izazova je kako obuzdati pad standarda naših građana koji je posljedica visoke inflacije. 

Nije to samo efekat globalne krize. Crna Gora ima cijene koje su za mnoge proizvode više nego u zemljama u regionu, čak neke i od zemalja članica EU, a naše plate i penzije su mnogo manje, poručio je v.d. predsjednika DPS Danijel Živković prilikom posjete Opštinskom odboru partije u Herceg Novom.

U sklopu višenedjeljnog obilaska partijske infrastrukture u opštinama širom Crne Gore Živković je obavio brojne susrete sa građanima različitih političkih orijentacija i različitih starosnih dobi.

“Razgovarao sam ovih dana sa mnogobrojnim penzionerima. To su ljudi koji imaju ozbiljan problem pukog preživljavanja, jer ih je vlast u svojim populističkim programima potpuno zaboravila. To se odnosi na sve socijalno ranjive kategorije, i korisnike socijalne pomoći…

Ta nepravda mora da se ispravi”, kazao je on i dodao da je evidento da je sadašnja vlast neosjetljiva na ove probleme, te da propagandom pokušava da sakrije da je mnogim ljudima u Crnoj Gori ozbiljno ugrožena egzistencija.

Čitaj još:   DANIJEL Živković: Treba nam širok i jak građanski blok... (foto, video)

Pored toga, on je ukazao na brojne anomalije do kojih su, kako je istakao, dovele vlasti nakon 30. avgusta 2020. godine.

“Razvojni projekti su potpuno zaustavljeni! Zdravstveno turistički potencijali se polako gase ili uništavaju. Najbolji primjer je jedan od najpoznatijih crnogorskih turističko– zdravstvenih brendova, Institut “dr Simo Milošević” u Igalu koji propada…

Činjenica da zaposleni mjesecima nijesu primili plate, je uznemiravajuća za svakog čovjeka ko ima i malo empatije i odgovornosti. Zato nam je potrebno da što prije dobijemo Vladu koja će ponuditi rješenja za ovaj problem”, saopštio je v.d. predsjednika DPS Crne Gore.

Na kraju Živković je ocijenio da je licemjerno da resorno ministarstvo ne rješava ovaj problem, i vadi na neke zakonske prepreke.

“Da li uskoro, osim neisplaćivanja plata zaposlenima, neće biti ni postoperativnog oporavka za ljude sa teškim oboljenjima? Licemjerni su izgovori resornog ministarstva da ljude ostave bez plata jer navodno nema zakonskog osnova da pomognu…

Svi smo svjedoci jer je ova vlast sve vrijeme svojim političkim potrebama na silu prilagođavala zakone, a kad to nije uspijevala, onda ih je kršila. Zato iza nerješavanja problema Instituta, stoji nedostatak volje Vlade da riješi ovaj problem ili je propast ove zdravstvene ustanove dio nečijeg plana”, zaključio je v.d. predsjednika DPS Danijel Živković.

Čitaj još:   ABAZOVIĆ, Premijer koji nije autentičan: A đe ćeš ti moj Dritane? Šta to imaš protiv NATO alijanse i EU? ali “Malo mogren”... (foto, video)

BONUS VIDEO: Predsjednik Đukanović prisustvovao prijemu povodom Dana Evrope

IZVOR Gradski portal.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more