IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRIJETI IM DOŽIVOTNA ROBIJA: Uhapšeni CRNOGORSKI POMORCI sa 850 kg KOKAINA… (foto, video)

Crnogorski državljani kapetan Milan Begović i pomorac Radovan Vujičić uhapšeni su u Australiji, zbog sumnje da su umiješani u šverc 849,5 kilograma kokaina. Ako budu osuđeni, prijeti im doživotni zatvor, javljaju australijski mediji…

KAMBERA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak, 16. VI. 2022… 09 38… PRIJETI IM DOŽIVOTNA ROBIJA: PRIJETI IM DOŽIVOTNA ROBIJA: Uhapšeni CRNOGORSKI POMORCI sa 850 kg KOKAINA… (foto, video)

Australijska policija uhapsila je u četvrtak pet članova posade broda za rasute terete na kome je prije dvije nedelje pronađeno oko 850 kilograma kokaina.

Prema navodima australijskih medija, u pitanju je jedna od najvećih zaplijena droge ikada u Australiji, a ulična vrijednost zaplijenjenog kokaina iznosi najmanje 375 miliona australijskih dolara.

Policija tvrdi da su crnogorski državljani znali za kokain sakriven na brodu za prevoz tereta, te da su planirali da ga bace na obalu Fremantlea kako bi ga pokupila druga grupa.

Čitaj još:   DETALJI HORORA BRAČNOG PARA: Ubio suprugu i tri kćerke u kućnom karantinu i izolaciji... (foto)

Zapovednik broda je, navodno, dao instrukcije ostalim članovima posade da promijene kurs broda dok se približavao luci Fremantle da bi se sastao sa drugim brodom.

Pomorci su tada navodno pokušali da sakriju drogu tako što su vodom napunili balastni rezervoar, u kojem je droga bila sakrivena, i uputili članove posade da daju lažne informacije špediterima.

Droga je pronađena prošlog meseca nakon zajedničke istrage agencije.

Begović i Vujičić će se danas naći pred sudom. (S.Đukanović)

VIDEO: Australijska federalna policija (AFP)

izvor CdM-me

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   ŽESTOKO I OŠTRO kod Senada HADŽIFEJZOVIĆA: „Sebija je veće muško od Bakira i to je transrodnost; Zikrim dok pričam s tobom…“ (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more