IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SPECIJALNO POLICISKO ODJELENJE saslušaće VESNU Bratić, zbog štete po budžet od 300 hiljada eura… (foto)

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva SDT Specijalno policijsko odjeljenje tražiće informacije od bivše ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić povodom smjene više od 140 direktora vrtića, osnovnih i srednjih škola, zbog čega je navodno državnom budžetu napravljena šteta od oko 300.000 eura.

Iz SDT-a je saopšteno i da su tužioci prethodno prikupili dokumentaciju od Ministarstva prosvjete.

“Nevladina organizacija Centar za građansko obrazovanje i advokat Mihailo Volkov su ovom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu protiv V. B., jer je, kao bivša ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta nezakonito razriješila direktore vaspitno obrazovnih ustanova u 2021. i državi prouzrokovala štetu od oko 300.000 eura, po kojoj je u toku izviđaj, a nakon što je prikupljena odgovarajuća dokumentacija od Minstarstva prosvjete, podnijet je zahtjev Specijalnom policijskom odjeljenju za prikupljanje obavještenja, između ostalog i od prijavljene”, kazao je Vijestima državni tužilac i  portparol SDT- a Vukas Radonjić.

U januaru ove godine CdM-u je saopšteno da je u SDT-u formiran predmet protiv bivše ministarke Vesne Bratić nakon što je Centar za građansko obrazovanje CGO podnio protiv nje krivičnu prijavu zbog, kako su naveli, nezakonite smjene direktora škola tokom 2021. godine.

Čitaj još:   Bratić od novih DIREKTORA, traži ''PRLJAV VEŠ'' starih...

“U decembru prošle godine, nevladina organizacija Centar za građansko obrazovanje je podnijela krivičnu prijavu protiv bivše ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta, po kojoj je formiran krivični predmet u Specijalnom državnom tužilaštvu. Izviđaj je u toku”, kazao je tada CdM-u Radonjić.

CGO je podnio SDT-u krivičnu prijavu protiv bivšeg rukovodstva Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta (MPNKS), na čelu sa Vesnom Bratić, zbog, kako su naveli, organizovane zloupotrebe službenog položaja, tako što su nezakonito razriješili direktore vaspitno-obrazovnih ustanova u 2021. godini, a što je do sad proizvelo štetu na osnovu procjene Vlade oko 300000 eura za Budžet Crne Gore.

U CGO su napomenuli da je rukovodstvo tadašnjeg Ministarstva od brojnih aktera, uključujući i CGO, bilo javno upozoravano da će taj proces najavljenog masovnog razriješenja biti nezakonit.

Nakon toga je Zaštitnica imovinsko-pravnih interesa Crne Gore Bojana Ćirović najavila da će podnijeti tužbu protiv bivše ministarke Vesne Bratić tražeći da plati odštetu zbog donešenih presuda u korist smijenjenih direktora škola.

Čitaj još:   VESNA Bratić preuzela ulogu krivičnog suda: Neosnovana žalba resora kojim rukovodi ministarka... (foto, video)

izvor: pobjeda.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more