IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIŽE STABILIZACIJA VREMENA: Narednih dana sunčano i temperature iznad 30 stepeni C… (foto)

U nedjelju će biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 17. VI. 2022… 10: 38… STIŽE STABILIZACIJA VREMENA: Narednih dana sunčano i temperature iznad 30 stepeni C… (foto)

Jutros je raspodjela oblačnosti takva da je pola države oblačno, a u drugoj polovini je sunčanije. Krajina, dio centralne i sjeverne Bosne i zapad Hercegovine je sunčaniji. U ostatku zemlje je pretežno oblačno. Slaba kiša pada na istoku zemlje, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolija.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati: Bjelašnica 4; Ivan Sedlo 11; Sokolac 12; Sarajevo 13; Bihać i Sanski Most 14; Banja Luka, Doboj, Livno, Prijedor, Široki Brijeg i Tuzla 15; Zenica 16; Gradačac i Trebinje 17; Neum 20; Mostar 21 stepen.

Danas pretežno oblačno vrijeme najduže će se zadržati na istoku, sjeveroistoku i dijelu centralne Bosne. Na istoku zemlje prije podne će padati i slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni, na jugu zemlje do 28 stepeni. na istoku zemlje najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 20 stepeni.

U Sarajevu prije podne oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20 stepeni.

subota 17.06.2023. godineBiometeorološka prognoza je povoljnija u odnosu na protekli period. Stabilizacija vremena, uz ne suviše visoke temperature, pozitivno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata biće slabije izražene. U Bosni je moguće nešto duže zadržavanje naoblake i povremeni lokalni pljuskovi, što će djelimično kvariti ugođaj, u Hercegovini sunčanije većim dijelom dana. Sa noćnim satima, u cijeloj zemlji se očekuje dodatno poboljšanje biometeoroloških prilika.

Čitaj još:   CRNE SLUTNJE ALEKSANDRA Popova: „Ako padne jedna mrtva glava, kreće rat, plaši me dolazak…“ (foto)

nedjelja 18.06.2023. godine
Uz stabilne vremenske prilike i povoljnu biometeorološku prognozu, većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Nakon svježije noći i mirnijeg sna, sa odmicanjem dana će u cijeloj zemlji i dalje biti ugodno, uz temperature zraka primjerenije ovom dijelu godine. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, pri tome se slojevito odjenuti.

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31 stepen.

U utorak će u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33 stepena.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 stepenai C…

Čitaj još:   Jedini problem s čokoladom: Nekoliko prednosti i jedan nedostatak za zdravlje... (foto, video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more