IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ESAD Šainović: Crnoj Gori potrebno ozdravljenje i bolji život građana… (foto)

Koalicija “Zajedno” je pokazala da je stabilna i da su svi na istom putu – ozdravljenja Crne Gore i članstva u Evropskoj uniji, kazao je generalni sekretar Liberalne partije Esad Šainović u emisiji “Pressing” Gradske TV.

Ističe da se nada da će u narednom periodu imati šansu da pokažu realne osnove na kojima je počivala njihova kampanja – ozdravljenje institucija i bolji život građana.

Nevjerovatna je, kaže, isključivost lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića i generalnog sekretara Demokrata Borisa Bogdanovića koji ne žele da razgovaraju sa koalicijom “Zajedno”.

“To pokazuje da oni još uvijek nijesu spremni da naprave veliki korak za dobrobit Crne Gore”, poručuje Šainović i dodaje da je na pomolu nova predstava između Demokrata i URA-e.

“Vjerovatno će opet ići salve uvreda i optužbi. Oni izgleda funkcionišu na taj način”, navodi Šainović.

Istakao je da bez koalicije “Zajedno” neće biti stabilne Vlade. Govoreći o Pokretu Evropa sad, Šainović kaže da postoji sukob unutar tog pokreta, kao i da je iluzorno da postoje dva lidera unutar iste partije.

Čitaj još:   HOROR U STROGOM CENTRU ZAGREBA: Benzinom zapalio prizemlje i dvorište, jedan stan izgorio, u njemu pronađena ženska osoba... (foto)

“Mislim da je to sukob na toj relaciji i poslije formiranja parlamenta će biti još izraženiji. (Jakov) Milatović nije imao udjela u kampanji, osim kada je rekao da bi da mijenja simbole – zastavu i da preuredi himnu. Mislim da im je tim stavom odmogao, jer su građani vidjeli da PES nije ono za šta se predstavljao”, navodi Šainović i dodaje da PES ima simpatije prema istoku.

“To pokazuje predsjednik države, njihov potpredsjednik, koji ima iste aspiracije koje imaju i Rusi. Biće vrlo zanimljivi potezi Evrope sad – s kim će formirati Vladu i šta misle sa Crnom Gorom”, ističe Šainović.

Kada je riječ o reformama unutar Liberalne partije, Šainović navodi da će LP održati kongres 24. juna, na kojem će izabrati novo rukovodstvo.

“Na čelu će biti mladi čovjek, što je dokaz da LP misli o mladim ljudima”, poručuje Šainović.

izvor: gradskiportal.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more