IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAŠE “CRVENE” sjutra protiv Srbije jure olimpijske kvalifikacije… (foto, video)

Eurobasket- crnogorske košarkašice u subotu od 14. 45 igraju protiv Srbije…

LJUBLJANA: Svijet, Sport, vijesti, petak, 22. VI. 2022… 20: 38… NAŠE “CRVENE” sjutra protiv Srbije jure olimpijske kvalifikacije… (foto, video)

Crnogorske košarkašice igraće sjutra (14. 45) u ,,Stožicama” protiv Srbije prvi meč u razigravanju od 5. do 8.mjesta, nakon eliminacije u četvrtfinalu od Francuske.

Ko god makar malo zna stanje u crnogorskoj ženskoj košarci, svjestan je da je nikad mlađi tim napravio podvig kakvom se niko nije nadao, a da je plasman među osam najboljih za zemlju sa svega tridesetak profesionalnih igračica, praktično jednim seniorskim klubom i više od senzacije.

Ali, prvi put od 2015. godine naša reprezentacija u trci je za mjesto koje donosi olimpijske kvalifikacije. Prije osam godine, Crna Gora je na bolan način ostala bez polufinala (poraz od Španije u posljednjoj sekundi), a zatim je poražena od Rusije, čime je izgubila nadu za Rio. Sada kada se tome niko nije nadao Crnogorke imaju šansu -ako savladaju Srbiju plasiraće se u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Jasno je nikad veći ulog.

– Očekuje nas rovovska borba, Srbija igra veoma agresivno u odbrani i pritiska po cijelom terenu, tako da će sigurno biti teško. Prije svega fizički. Znamo kako djevojke treba da reaguju u takvim situacijama, spremamo se za to. Nadamo se da ćemo ideje sprovesti u djelo i da ćemo biti smireni – rekla je selektorka Jelena Škerović.

Selektorka ne krije, ekipu je uzdrmao ubjedljiv poraz od Francuske. Zato je meč sa Srbijom i veliki psihološki test za tim Jelene Škerović.

Čitaj još:   DRAMA, ALBANCI PRED ZVEZDIN MEČ Na tribinama: Vrijeđali se međusobno, Srbi uzvratili'' Ubij Šiptara''... (foto i video)

– Nije im bilo svejedno. Postojala je neka euforija, djevojke su sanjale da mogu da pobijede Francusku i sve je to normalno. A kada vas realnost “udari”, onda nije lako. Mislim da su igračice kroz razgovore razumjele neke stvari i da imaju energiju pred ovu utakmicu. Vjerujem da je taj duel sa Francuskom iza nas, svi sada mislimo na Srbiju” – optimistična je Škerović.

Crna Gora je u pripremnom periodu dva puta sparingovala sa Srbijom na Zlatiboru – pretpjela je poraz u oba meča. Međutim, u Ljubljani je sjutra meč totalnog drugačije prirode.

– Te dvije utakmice dale su nam dosta iskustva. Očekujemo ih agresivne, one igraju u kompletnom sastavu. Sve igračice igraju na visokom nivou. Biće borba, nadam se da ćemo učiniti sve da ostvarimo pozitivan rezultat – kaže Škerović.

Maja Bigović, 20- godišnji centar, vjeruje da naša selekcija ima šansu da dođe do olimpijskih kvalifikacija.

– Svjesni smo da smo došli do ove faze zahvaljujući velikom trudu i radu, kao i da je Srbija već dugo na velikoj sceni – da ima mnogo medalja i iskustvo. Moramo da uđemo u meč jako, da ostanemo koncentrisane. Protiv Francuske je bilo očigledno da je rival fizički mnogo jači od nas, ali mislim da sa Srbijom možemo da igramo- rekla je Bigović.

Košarkašica Budućnost Bemaksa ističe da je ekipa protiv Francuske patila sa fizičkog aspekta, to protiv Srbije ne bi trebao da bude (veliki) problem.

Čitaj još:   BOG JE STVORIO ZA SVE: Kreči, buši, otpušava cijevi i popravlja traktore, ovo niste znali o popularnoj pjevačici... (foto, video)

– Francuska je mnogo jača fizički, sve igračice su visoke. Što se tiče Srbije imamo šansi. Možemo da se pokažemo u dobrom svijetlu- zaključila je Bigović.

Raspored

Polufinale

17. 45 Španija– Mađarska

20. 45 Belgija– Francuska

Za plasman od 5. do 8. mjesta

12. 00 Njemačka– Češka

14. 45 Srbija– Crna gora…

BONUS VIDEO: France 🇫🇷 vs Montenegro 🇲🇪| J9 Highlights | FIBA #EuroBasketWomen 2023

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more