IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Jevgenij PRIGOŽIN SKLOPIO SPORAZUM sa Vladimirom PUTINOM: ODUSTAO OD POHODA PREMA MOSKVI- Pogledajte cijelu poruku Šefa Vagnera… (foto, video)

Šef Vagnera Jevgenij Prigožin objavio audio poruku na aplikaciji Telegram u kojoj je potvrdio da će se njegovi borci vratiti u bazu kako ne bi došlo do krvoprolića u Rusiji…

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 24. VI. 2022… 19: 38… Jevgenij PRIGOŽIN SKLOPIO SPORAZUM sa Vladimirom PUTINOM: ODUSTAO OD POHODA PREMA MOSKVI- Pogledajte cijelu poruku Šefa Vagnera… (foto, video)

Jevgenij Prigožin pristao je na deeskalaciju situacije u Rusiji, saopćeno je iz kabineta bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka.

U saopćenju, objavljenom na zvaničnom Telegram kanalu bjeloruskog predsjedništva, navodi se da je vođa plaćeničke grupe Wagner pristao da zaustavi dalje kretanje svojih boraca širom Rusije.

Na stolu je, navodno, i dogovor koji će garantovati sigurnost Wagnerovih trupa.

Lukašenkova press služba, kako tvrde ruski novinari, tvrde da postoji nacrt rješenja situacije koji je prihvatljiv objema strama, te da wagnerovi borci dobivaju sigurnosne garancije. Nije navedeno koja, ali ranije se pisalo da im Putin nudi amnestiju.

Čitaj još:   Doktorka JASNO i glasno tvrdi: „Elektronske cigafrete su još gore od duhana– a nude se i djeci“  (oto, video)

“Željeli su da rasformiraju Vagner. Zakazali smo Marš pravde za 23. jun. Za dan smo stigli na manje od 200 kilometara od Moskve. Za to vrijeme, nismo prolili ni kap krvi naših boraca. Sada je trenutak kad može doći do krvoprolića. Shvatajući svu odgovornost za činjenicu da će se proliti ruska krv, okrećemo vojsku i odlazimo u suprotnom pravcu u naše baze”, rekao je Prigožin.

Prethodno su iz pres službe predsednika Belorusije naveli su da u ovom trenutku postoji nacrt prihvatljive opcije sa “Vagnerom” za rešavanje situacije, koja podrazumeva bezbjednosne garancije za njegove borce.

Kako je objavljeno, Wagnerove trupe se povlače i ne idu prema Moskvi.

BONUS VIDEO: Russia Issues Arrest Warrant for Wagner Chief Yevgeny Prigozhin | WSJ

izvor (Telegraf.rs)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more