IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HOROR u RS- u: Brutalno pretučen mladić bošnjačke nacionalnosti, prijetili mu i da će ga zaklati… (foto)

“U tom trenutku druga muška osoba mi dobacuje ‘Šta šta? Znaš li ti ko je Kravica?’, te nastavlja dobacivati razne gnusne nacionalno uvredljive rečenice poput: ‘Oćeš da te zakoljemo kao što smo vas u Srebrenici klali?’.”

BRATUNAC: BiH, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 26. VI. 2022… 19: 38… HOROR u RS- u: Brutalno pretučen mladić bošnjačke nacionalnosti, prijetili mu i da će ga zaklati… (foto)

Foto: RTV Podrinje

Na parkingu u Bratuncu u petak oko 23 sata napadnut je i pretučen Osman Mehanović iz tog grada. Kako je objavila RTV Podrinje, njemu su tri osobe nanijele teške tjelesne povrede.

Napadači su mu pritom, kako je naveo, upućivali psovke i vrijeđali ga nacionalnoj osnovi, spominjući Kravicu i slično.

Mladić je za RTV Podrinje kazao kako je s društvom sjedio u zatvorenoj bašti jednog ugostiteljskog objekta, koji je napustio u 22.40 i krenuo po automobil koji je bio parkiran u blizi, iza lokalne pekare.

“Prelazeći Vidovdansku ulicu vidio sam nekoliko osoba kako sjede ispred pekare Cipovka. Nakon prelaska ulice ulazim u dio grada pored pekare Cipovka koji je totalno mračan. Čujem kako jedna muška osoba nešto dobacuje, međutim ne obraćam pažnju misleći da se meni ne obraća. Više muških osoba u tom momentu mi prilazi te me pitaju nešto što nisam dobro razumio”, navodi ovaj mladić.

Čitaj još:   Odlazak starleta političke prostitucije: Božena Jelušić i Suada Zoronjić, vječito uzdržane dale presudan doprinos veleizdaji... (foto)

Kaže da je potom pitao: “Šta?”, da bi se jedan od muškaraca “zaletio na njega i gurnuo ga preko podzida”.

“U tom trenutku druga muška osoba mi dobacuje ‘Šta šta? Znaš li ti ko je Kravica?’, te nastavlja dobacivati razne gnusne nacionalno uvredljive rečenice poput: ‘Oćeš da te zakoljemo kao što smo vas u Srebrenici klali?’. Dok se sve to dešava ja se dižem šokiran sa zemlje, jedna muška osoba me opet gurne, opet se podignem te dobijem par jakih udaraca u glavu gdje mi izbijaju zub, dižući ruku u vidu samoodbrane jedna muška osoba mi nanosi posjekotinu na gornjem dijelu lijeve šake”, ispričao je Mehanović.

alt

Dalje je naveo da je od snažnog udarca pao na zemlju, te je tada začuo ženski glas koji govori: “Alo šta to radite dečku?!”, nakon čega su se napadači udaljili.

“Ta ženska osoba mi prilazi u pomoć, te mi pomaže da pređem ulicu i odem u policijsku stanicu”, ispričao je ovaj mladić za RTV Podrinje.

Novinari ove TV stanice tražili su informacije o ovom događaju od PU Zvornik, ali ga do danas u 15 sati nisu dobili. Navodno su neke osobe privedene u vezi s ovim napadom, ali policija zvanično nije ništa saopćila.

Čitaj još:   Boro KONTIĆ: Haljina za Jelenu Crnogorsku... (foto, video)

RTV Podrinje/ Faktor

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more