IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SUNČANO PA PLJUSKOVI: Stigla promjena vremena, donosimo prognozu za narednih nekoliko dana… (foto)

U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka između 12 i 17°C, a dnevna do 31°C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 03. VI. 2022… 09: 58… SUNČANO PA PLJUSKOVI: Stigla promjena vremena, donosimo prognozu za narednih nekoliko dana… (foto)

Danas će u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku.

U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle i niske oblačnosti. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom se očekuju na području Krajine, centralnim i sjevernim područjima Bosne.

ponedjeljak 03.07.2023. godine
Prolazak fronte iznad naše zemlje i promjenljive vremenske prilike, uz povremene pljuskove, pretežno će djelovati na lošije raspoloženje kod većine populacije. Sa osvježenjem u vidu nižih temperatura, osjet sparine neće biti suviše izražen. U Krajini i na jugozapadu stabilnije i ugodnije većim dijelom dana. Sa poslijepodnevnim i noćnim satima, opšta slika dodatno će se poboljšati, stoga bi i hronični bolesnici trebali osjetiti olakšanje.

utorak 04.07.2023. godine
Stabilnije vrijeme i sunčani intervali uslovljavaju povoljnije biometeorološke prilike. Tokom prijepodneva će biti ugodnije, dok bi u drugom dijelu dana, usljed porasta temperature zraka i mjestimično sparnog vremena, osjetljive osobe trebale biti opreznije i ne pretjerivati sa aktivnostima. Također je preporučljivo izbjegavati duže boravke na suncu, obzirom na porast vrijednosti UV indeksa. U blažem obliku su moguće meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, malaksalosti.

Čitaj još:   RAJKO Cerović: Kuku nama s Vama, gospodine predsjedniče!? (foto)

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C.

U utorak će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini većinom mala do umjerena naoblaka. Širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Bez padavina na jugu.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 33° C.

U srijedu će također u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano prijepodne. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29° C, na jugu zemlje do 32° C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more