IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Duboko zabrinjava da i nakon 28 godina na javnoj sceni ima onih koji negiraju ili relativizuju genocid… (foto, video)

Duboko zabrinjava da i nakon 28 godina na javnoj sceni ima onih koji negiraju ili relativizuju genocid, kazao je bivši predsjednik Milo Đukanović.

SREBRENICA: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 11. VII. 2022… 11: 38… MILO Đukanović: Duboko zabrinjava da i nakon 28 godina na javnoj sceni ima onih koji negiraju ili relativizuju genocid… (foto, video)

MILO Đukanović je rekao da i danas iskreno žali i saosjeća sa porodicama žrtava i preživjelim u genocidu u Srebrenici, najmračnijoj stranici poslijeratne istorije našeg regiona i Evrope.

“Duboko zabrinjava da i nakon 28 godina na javnoj sceni ima onih koji negiraju ili relativizuju genocid, prećutkuju govor mržnje i pozive na revizionizam i slave ratne zločince. Takvoj devastaciji vrijednosti, nažalost, svjedočimo i u našem društvu”, naveo je Đukanović na Tviteru.

Istakao je da istinsko pomirenje može počivati jedino na punoj istini, pravdi i prihvatanju odgovornosti.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Važno da CG sačuva multietničku demokratiju, primljena akreditivna pisma novih ambasadora, KOSOVA i… (foto, video)

“Istina o prošlosti je put za mirnu, stabilnu i prosperitetnu budućnost”, poručio je MILO Đukanović…

Dolazak u Potočare budi emocije i sjećanja onih koji su preživjeli Marš smrti

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more