IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVINARI NA METI KRIMINALACA: Provaljeno u stan urednika i novinarke “ŽURNAL”, ukradeni im laptopovi… (foto)

Provala je izvršena dok je  redakcija obilježavala 14. rođendan Žurnala. Stan je temeljno ispreturan, vrlo profesionalno i precizno, ali su provalnici sa sobom ponijeli samo dva laptopa. Potpuno su ignorisali ostale predmete od vrijednosti…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 16. VII. 2022… 00: 38… NOVINARI NA METI KRIMINALACA: Provaljeno u stan urednika i novinarke “ŽURNAL”, ukradeni im laptopovi… (foto)

Nepoznate osobe su u Sarajevu provalile u stan jednog od urednika Žurnala Eldina Karića i novinarke Žane Karić Gauk, objavio je Zurnal.info.

Provala je izvršena dok je  redakcija obilježavala 14. rođendan Žurnala. Stan je temeljno ispreturan, vrlo profesionalno i precizno, ali su provalnici sa sobom ponijeli samo dva laptopa. Potpuno su ignorisali ostale predmete od vrijednosti. 

Policijski službenici izvršili su uviđaj i za sada nemaju nikakvih indicija o provalnicima. Redakciji Žurnala je objavila kako s  razlogom sumnjaju da se radi o još jednom vidu pritiska na njihov rad – nakon fizičkih napada, prijetnji, slap tužbi i naručenih poreskih ophodnji, na red su došle provale i krađe, tvrde.

Čitaj još:   ŠOK DETALJI IZ ŽIVOTA LJEKARA: UBIO RODITELJE upucao majku i oca zbog vikendice... (foto)

“Ovaj razbojnički čin doživljavamo kao prijetnju i ugrožavanje sigurnosti. Činjenica da je provala počinjena na rođendan naše redakcije predstavlja simbolički čin upozorenja, ciničnu “čestitku” kakvim su sklone organizirane kriminalne organizacije. 

Nadamo se da će policijski službenici uskoro otkriti počinioce ovog djela. Njihovim naručiteljima i nalogodavcima poručujemo da ćemo nastaviti raditi svoj posao, bez obzira na ovakve “čestitke”.

Javnost ćemo informisati o toku policijske istrage”, saopćeno iz Žurnala. 

izvor (SB)