IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALEK Barović: Šipak i srednji prst… (foto, video)

Ako su Srbi u Crnoj Gori dobili šipak kako veli Vučić, što ćemo sa Crnogorcima u Srbiji koji su umjesto šipka, dobili srednji prst. Nadam se da će se jednog dana neko detaljnije baviti projektom asimilacije Crnogoraca u Srbiji, možda i najgorem obliku na Balkanu. 

PODGORICA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, utorak, 18. VII. 2022… 13: 25… ALEK Barović: Šipak i srednji prst… (foto, video)

Srbija je time i zvanično postala indirektni agresor. Dosadašnje hibridno ratovanje protiv Crne Gore i Bosne i Hercegovine pretvorilo se u javno nagrađivanje svih onih koji se odluče da udare na ove dvije države…

Piše: Alek Barović

Reče Aleksandar Vučić da je formiranje buduće Vlade Crne Gore već dogovoreno i da su Srbi opet dobili šipak. Da neko sa strane sluša njegove patetične izjave u kojima samo što se ne zaplače, svakako bi pomislio da je to istina, a da se prema Srbima u Crnoj Gori ophodimo gore nego u zloglasnoj NDH kako pokojni Irinej reče svojevremeno. „Srbi opet dobili šipak!“ Kakve li tragedije.

Ako su Srbi u Crnoj Gori dobili šipak kako veli Vučić, što ćemo sa Crnogorcima u Srbiji koji su umjesto šipka, dobili srednji prst. Nadam se da će se jednog dana neko detaljnije baviti projektom asimilacije Crnogoraca u Srbiji, možda i najgorem obliku na Balkanu. Naravno, nesretni crnogorski predsjednik vjerovatno nije ni jedne riječi o tome prozborio prilikom skorašnjeg odlaska na raport ”Aci od Srbije”.

No vratimo se Srbima u Crnoj Gori i njihovom šipku, ali i Crnogorcima u Crnoj Gori i srednjem prstu, ne imaginarnom nego stvarnom, kojim ih je častio predsjednik nikšićke opštine.

Vučić o Crnoj Gori: Završeno je formiranje Vlade, Srbi…

Srpsko uplitanje u crnogorski politički život odavno je postalo svakodnevica. Dodatna tragedija je to što predsjednik Srbije ima informaciju o sastavu vlade prije nego li crnogorski građani. Sa druge strane, vođen bolesnom željom da bude predsjednik svih Srba na svijetu, misli da može da određuje ko je Srbin a ko nije. Očigledno, po Vučićevim informacijama, u novoj vladi neće biti atestiranih Srba. 

Vučić bi ipak da u vladi vidi atestirane Srbe poput Marka Kovačevića i njemu sličnih. Očigledno je uslov za dobijanje tog ”papira” spremnost da se u svakom momentu pljune na Crnu Goru i bespogovorno radi na razaranju njenih temelja. Nije mi jasno zašto ”Aca od Srbije” onda ne prihvati i ekipu iz Evrope sad ili Demokrata? Za lične benefite i pozicije uradili bi isto što i Kovačević tako da u potpunosti ispunjavaju Vučićeve standarde. No, ne sumnjam da će potrčati da se ”dokažu”, čim se uvale u fotelje.

Čitaj još:   Snažan zemljotres jutros: 5,2 STEPENA PREMA RICHTERU pogodio je... (foto, video)

Sa druge strane, atestirani Srbi iz nekadašnjeg Demokratskog fronta uporno rade na dokazivanju evo već druga decenija. Očigledno je odavno došao red na mlađu generaciju koja koristi svaku priliku kako bi unizila državu iz koje je. Tako i nesretni predsjednik opštine Nikšić pokaza srednji prst crnogorskoj himni, a tako i svakom Crnogorcu i Crnoj Gori uopšte.

Ovim činom još jednom je potvrdio što o Crnoj Gori i Crnogorcima misle on i ekipa oko njega, ali i oni koji ga podržavaju da na toj poziciji ostane. Uradili bi oni isto ali su dovoljno inteligentni i perfidni da pljuvanje po Crnoj Gori rade na spontaniji način.

Mislim, pljuvanje po ”neprijateljima srpstva” uvijek se isplati i biva nagrađeno od beogradskog režima. To se najbolje pokazalo proteklih dana kada je država Srbija stipendijom nagradila dvije studentkinje sa sarajevskog univerziteta koje su kolegama Bošnjacima uputile riječi ”Neka smo vas pobili”, aludirajući na srebrenički genocid.

Srbija je time i zvanično postala indirektni agresor. Dosadašnje hibridno ratovanje protiv Crne Gore i Bosne i Hercegovine pretvorilo se u javno nagrađivanje svih onih koji se odluče da udare na ove dvije države. Samo se može zamisliti koliko su plaćeni oni koji sa svojih pozicija stvarno mogu nanijeti štetu, kada se nekim akademskim a političkim kretenima daje stipendija za izazivanje nacionalne mržnje.

Može Vučić da mlati o nekakvom šipku za Srbe, svi znamo da to nije tačno. Dokle gođ u Crnoj Gori ima srpske crkve i vlasti njoj sklone i sam Vučić imaće svu kontrolu nad tom vlašću. Priča o šipku i ugroženosti samo je ona stara dosadna izlizana matrica.

Čitaj još:   IZMOLILI SUPRUGE DA IH PUSTE: Navijači Hrvatske unajmili avion za GLASGOV, a završili u drugoj državi... (foto i video)

Nijedna vlast koja je formirana od onih koji ljube popovske ruke ne može biti crnogorska, niti se od nje može očekivati da štiti crnogorske nacionalne interese.

Dok je Vučićev šipak totalno imaginaran, premda se radi o veoma zdravom voću, srednji prst za Crnu Goru i Crnogorce nije. Upravo suprotno, stvara se situacija u kojoj je pohvalno imati takvo ponašanje. Sa druge strane, oni koji bi trebali da osude takvo ponašanje – ćute. 

Zar je stvarno moguće očekivati zaštitu ugleda države na najvećem nivou ako se jednom običnom nikšićkom klovnu ne smije prigovoriti zbog nabijanja crnogorske himne na srednji prst? Mada, dobrim dijelom su tu krivi i Crnogorci. Dok se gođ od nepravde branimo samo ”oštrim reagovanjima”, dotle će se vazda nać neko da nam u oko zabije srednjaka.

BONUS VIDEO: TOP A+14JUL23 VUČIĆ:ZAVRŠENO FORMIRANJE VLADE SRBI DOBILI “ŠIPAK”#LAZOVIĆ NE MOŽE UPLAŠITI ABAZOVIĆA

Izvor: PA

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more