IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALEKSANDRA Vuković: 10 principa PES- a prikrivanje nesposobnosti da se principijelno pristupi formiranju Vlade… (foto)

”Tu mislim na izričiti stav gospodina Milojka Spajića koji je kazao da DF nije partner za formiranje Vlade, a danas već vidimo da počinju pregovori sa pokretom Za budućnost Crne Gore. To nam govori da Vlada neće biti stabilna ako se uopšte formira”, kazala je ALEKSANDRA Vuković…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 20. VII. 2022… 13: 45… ALEKSANDRA Vuković: 10 principa PES- a prikrivanje nesposobnosti da se principijelno pristupi formiranju Vlade… (foto)

Deset principa pokreta Evropa sad koje su proslijedili budućim koalicionim partnerima nije ništa drugo nego prikrivanje nesposobnosti da se principijelno pristupi formiranju Vlade kazala je gostujući u jutarnjem programu TV 7 poslanica Demokratske partije socijalista Aleksandra Vuković Kuč.

“Tu mislim na izričiti stav gospodina Milojka Spajića koji je kazao da DF nije partner za formiranje Vlade, a danas već vidimo da počinju pregovori sa pokretom Za budućnost Crne Gore. To nam govori da Vlada neće biti stabilna ako se uopšte formira”, kazala je ona.

Vuković Kuč se pita odakle predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću informacije da je Vlada već formirana i dodaje da Vučić pogrešno misli da ako DF ne uđe u Vladu Srbi dobijaju “šipak” jer, kako kaže Srba u Crnoj Gori je 30 odsto a podrška DF-u je znatno manja od toga.

Čitaj još:   BURNO U PARLAMENTU CRNE GORE: DRITAN ZARATIO SA MILOM ĐUKANOVIĆEM...

Zapitajte se koliko Vlada oko DF-a, Demokrata i PES-a može biti kredibilna ako njeni činioci drže parastos Draži Mihailoviću, kaže ona i dodaje da PES nema gađenje prema tome i dodaje da bi predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić morao da kritikuje Srpsku pravoslavnu crkvu na održavanje parastosa Mihailovići a ne da ćuti što su članovi njegove partije bili tamo.

Vuković Kuč kaže da još ne znamo kakav je pokret Evropa sad jer nismo vidjeli nijedno njihovo djelo na osnovu kojih bi mogli da sudimo ali da na osnovu njihovog programa PES je morao, kaže ona, prvo na pregovore pozvati DPS.

“Reklo bi se da je DPS jedina partija koja korespondira sa onim što PES govori, za šta se zalaže, koje su vrijednosti njihove politike.Mi nemamo žal što nismo pozvani, već posmatramo neprincipjelnost njihove političke ponude” kaže ona.

Komentarišući proces EU integracija i članstvo u NATO. Vuković Kuč napominje da nekoliko članova PES-a u ranijim obraćanjima se izričito protivilo NATO članstvu Crne Gore.
“Ako je upisan taj princip ne znači da će se poštovati”, kaže ona.

Crna Gora nije pravna država, u njoj ne postoji Vladavina prava kaže ona.

Izjavu predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića pred evropskim poslanicima da je Crna Gora počela da živi demokratiju od 2020 za Vuković Kuč je skandalozna i dodaje da je baš tada ukinut naš put u EU.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 6. mart 202. godine

Zaključuje da DPS više neće davati podršku nikakvoj manjinskoj Vladi DPS će bio vlast ili opozicija oštro kritikovati sve negativnosti koje se budu dešavale u Crnoj Gori.

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more