IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PONOR I KOŠMAR  SE NASTAVLJA: Upaljen narandžasti meteoalarm, visoke temprature, grmljavinsko nevrijeme i udari vjetra… (foto)

Poslijepodne lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, a dnevna od 29 do 37 °C.

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, subora, 22. VII. 2022… 09: 25… PONOR I KOŠMAR  SE NASTAVLJA: Upaljen narandžasti meteoalarm, visoke temprature, grmljavinsko nevrijeme i udari vjetra… (foto)

U BiH danas sunčano, krajem dana moguće jače grmljavinsko nevrijeme

Jutros je u većem dijelu naše zemlje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Kiša je zabilježena u centralnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 8 sati (°C) iznosila je: Bjelašnica 16; Sokolac 18; Bihać, Bugojno, Zvornik 19; Banja Luka, Sarajevo, Široki Brijeg, Tuzla, Zenica 20; Mostar, Trebinje 26; Neum 30;

Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva kiša na sjeveroistoku Bosne. Poslije podne i tokom noći u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom.

Krajem dana i u večernjim satima u sjevernim područjima Bosne je moguće jače grmljavinsko nevrijeme.

Vjetar slab do umjeren u zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 28 do 34, na jugu do 38 °C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Dnevna temperatura oko 33 °C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).

Čitaj još:   UZNEMIRUJUĆE: Tuča u Budvi, automobilom pregazio muškarca koji je ležao na putu... (foto, video)

Za veći dio zemlje upaljen je narandžasti meteoalarm.

subota, 22.07.2023. godine
Biometeorološka prognoza i dalje je nepovoljna. Mada će, usljed povećane naoblake i mjestimičnog osvježenja u vidu kiše, temperature malo opasti tokom noći i jutra, opšta slika neće se značajnije promijeniti. Povremeni pljuskovi, vrućina, visoke vrijednosti vlage i pojačan osjet sparine, postepeno sa odmicanjem dana, uzrokovaće poteškoće hroničnim bolesnicima, stoga je preporučljivo i dalje se ponašati u skladu sa preporukama savjetodavnih službi.

U nedjelju u većem dijelu zemlje se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlima Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Poslijepodne lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren na sjeveru Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 27, a dnevna od 29 do 34, na jugu do 37 stepeni.

U ponedjeljak sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 32 do 38 stepeni.

U utorak sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Poslijepodne i tokom noći lokalni pljuskovi su mogući u Krajini. Vjetar slab do umjeren u zapadnim područjima Bosne i Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 37 stepen C…

Čitaj još:   DANAS PATRIOTSKI SKUP: SVI NA CETINJE- SRCE ZA CETINJE... (video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more