IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Velika pobjeda “ajkula”: Pao je evropski šampion- Crna Gora u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva! (foto, video)

Moćne “ajkule” srušile Hrvatsku za četvrtfinale SP! CRNA GORA ovjerila plasman među osam najboljih, igraće sa Grčkom u utorak…

FUKUOKI: Svijet, Sport, vijesti, nedelja, 23. VII. 2022… 10: 25… Velika pobjeda “ajkula”: Pao je evropski šampion- Crna Gora u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva! (foto, video)

Pobjedaaaaa! Crna Gora je savladala Hrvatsku 13: 12 i igraće u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Kakva partija Crne Gore u osmini finala Svjetskog prvenstva u Fukuoki! “Ajkule” su srušile aktuelnog prvaka Evrope, selekciju Hrvatske nakon drame 13:12 i zakazale okršaj sa Grčkom u četvrtfinalu!

Fenomenalna partija izabranika Vladimira Gojkovića koji su od prvog minuta jasno stavili do znanja favoritu da ga čeka pakao. Naš nacionalni tim je diktirao tempo koji mu više odgovara i poslao “barakude” u razigravanje od 9. do 13. mjesta.

Crnogorski vaterpolisti u grupnom dijelu takmičenja pobijedili su Južnu Afriku, a izgubili su od Španije i Srbije, nakon četveraca.

Igrač “ajkula” Vladan Spaić kazao je da ekipa što prije mora da zaboravi poraz od Srbije. On smatra da će protiv Hrvatske u osmini finala Svjetskog prvenstva nijanse odlučivati o pobjedniku.

“Kreće nokaut faza u kojoj očekujem da ćemo biti u najboljem izdanju i pružiti maksimum. Teško je zaboraviti utakmicu protiv Srbije, jer se onakav preokret ne događa svaki dan. Dominirali smo većim dijelom meča, ali smo uspjeli da ispustimo pobjedu, pa sada moramo da idemo težim putem”, kazao je Spaić.

Čitaj još:   VUČIĆ I VOJSKA SRBIJE: Spremni na pobunu i prijete štrajkom i izlaskom na ulice... (foto, video)

Istakao je da je ekipa i pored dva poraza u grupi, pokazala kvalitet.

“Šteta što nismo pobijedili jedan od dva derbija u grupi. Sada nas čeka evropski prvak, ali smo pokazali da imamo kvalitet i igru. Moramo samo neke detalje da popravimo i mislim da ćemo sa Hrvatskom igrati meč na jednu loptu”, istakao je naš reprezentativac.

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak kazao je da njegova ekipa ne smije da uđe u ritam Crne Gore.

“Poznajem dobro crnogorske igrače i selektora, poznajem i taj sistem i način razmišljanja. Znam da će nam biti teško, jer su Crnogorci vrh svjetskog vaterpola”, rekao je Tucak.

Kaže da mu je žao što se ovako rano na turniru srijeće sa našom selekcijom.

“Prva utakmica u nokaut fazi je uvijek najteža. Bilo bi mi draže da smo se sreli negdje kasnije na turniru, recimo u polufinalu.Nismo imali puno vremena za odmor.”,istakao je Tucak.

U ostalim utakmicama osnmine finale sastaće se: SAD – Kanada, Australija- Francuska i Japan- Srbija.

Čitaj još:   PODGORICA Medojeviću i Kneževiću određen pritvor do dva mjeseca...

BONUS VIDEO: Najava utakmice: Hrvatska vs Crna Gora, SP Fukuoka 2023.

izvor iBalkan,net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more