IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: Tužilaštvo treba da radi po zakonu, ako DRITAN Abazoviću, dokazuje političku objektivnost, to je put u nestanak te institucije… (foto)

U želji da politički profitiraju na slučaju privođenja Veselina Veljovića od strane SDT, kao i da ga proglase krivim prije suda, zaboravili su na tužilačke istrage koje prate njihove funkcionere, od duplog državljanstva preko do Do Kvona. Za razliku od njih, mi ne pokušavamo da zamjenjujemo tužilaštvo i sudove, jer poštujemo institucije, ali i prezumpciju nevinosti, navode iz DPS…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 24. VII. 2022… 13: 25…  DPS: Tužilaštvo treba da radi po zakonu, ako DRITAN Abazoviću, dokazuje političku objektivnost, to je put u nestanak te institucije… (foto)

Nemamo običaj da komentarišemo poteze SDT, i uvijek smo podržavali njegov rad u zakonskim okvirima, ali je indikativno da je privođenje nekadašnjeg direktora policije Veselina Veljovića, uslijedilo nakon nezapamćenih pritisaka Dritana Abazovića na ovu instituciju, saopšteno je iz DPS-a.

“Tako se u javnosti, nakon današnjeg poteza SDT stvara utisak da je besprizorni pritisak osobe za koju sumnjamo da je povezana sa jednim kriminalnim klanom, a već godinu dana uzurpira poziciju u vrhu izvršne vlasti, primorao tužilaštvo da privođenjem Veljovića “dokazuje svoju nevinost”.

Čitaj još:   Crna Gora: Vrijednost minimalne potrošačke korpe 794 eura... (foto, video)

Posebno je zabrinjavajuće što i politički pokret Evropa sad počinje da oponaša neprimjereno postupanje Dritana Abazovića.

U želji da politički profitiraju na slučaju privođenja Veselina Veljovića od strane SDT, kao i da ga proglase krivim prije suda, zaboravili su na tužilačke istrage koje prate njihove funkcionere, od duplog državljanstva preko do Do Kvona. Za razliku od njih, mi ne pokušavamo da zamjenjujemo tužilaštvo i sudove, jer poštujemo institucije, ali i prezumpciju nevinosti”, kažu u DPS- u.

DPS, dodaju, sa pažnjom prati sve događaje u vezi sa nezapamćenom političko-medijskom kampanjom urušavanja svih institucija, pod izgovorom borbe protiv kriminala.

“Insistiraćemo da to bude jedna od prvih tema u parlamentu koji treba da se formira ove sedmice. Želimo da vjerujemo da će se SDT u ovom i drugim slučajevima, prije svega voditi zakonom, a ne pokušajem stvaranja utiska političke objektivnosti, jer ako institucije krenu da se bave politikom to vodi u njihov direktni nestanak, što je i cilj lažnog premijera koji ih od promjene vlasti pritiska i razgrađuje”, zaključuju u DPS- u.

Čitaj još:   DPS: Imenovanje Šukovića osveta našoj partiji... (foto, video)

izvor aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more