IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KVALIFIKACIJE za Evropsko prvenstvo: Nada se palila i gasila, EURO bio i ostao daleko, Crna Gora vodila pa izgubila u Budimpešti… (foto, video)

“Sokoli” su ostavili posljednji atom snage na terenu u Budimpešti, ali su porazom završili kvalifikacije za EURO.

BUDIMPEŠTA: Svijet, Sport, vijesti, nedelja, 19. 11. 2023… 19 39… KVALIFIKACIJE za Evropsko prvenstvo: Nada se palila i gasila, EURO bio i ostao daleko, Crna Gora vodila pa izgubila u Budimpešti… (foto, video)

Skupo su platili pad koncentracije sredinom nastavka, kada je za nešto više od minut Dominik Soboslaj dao dva gola i preokrenuo rezultat.

Crna Gora vodila u Budimpešti, izgubila 3:1. Bugarska vodila u Leskovcu protiv Srbije, završilo je 2:2. Dva iznenađanje u najavi – nije se desilo niti jedno. Ekipa Miodraga Radulovića na kraju je od 12 mogućih bodova protiv dva favorita u grupi osvojila samo jedan – i to je prava istina zašto ne ide u Njemačku

Naša reprezentacija vodila je golom Slobodana Rubežića i odolijevala dobro do pomenutih pogodaka fudbalera Liverpula.

Crna Gora je izgubila 3:1 u Budimpešti i ostala bez plasmana na Evropsko prvenstvo nakon pravog karambola u posljednjem kolu kvalifikacione grupe G.

Izabranici Miodraga Radulovića nadali su se i prije, a još više tokom utakmica u Budimpeši i Leskovcu – i ta nada se gasila i palila onako kako to može da režira samo fudbal – ali uprkos vratolomnim preokretima u oba duela, ni u jednom momentu nisu bili blizu odlaska u Njemačku.

Kada je Crna Gora vodila protiv Mađarske u Budimpešti – Srbija je vodila protiv Bugarske u Leskovcu. Kada je Bugarska, gotovo niotkuda, preokrenula, Crna Gora se na “Puškaš areni” momentalno našla u rezultatskom minusu.

Čitaj još:   VRIJEME U BiH SE MIJENJA: Pljuskovi i grmljavina svaki dan, očekujese novi POTOP...

Čuda se u fudbalu ne dešavaju tako često, Crna Gora na kraju nije dočekala ni sopstveni trijumf u Budimpešti, ni bugarsku senzaciju u Srbiji.

Sokoli” su se u finišu kvalifikacija previše oslanjali na rezultate drugi, a propustili su priliku da urade ono što je do njih.

Nakon toga smo krenuli na sve ili ništa, nizale su se šanse Osmajića, Krstovića, Radulovića, odličan udarac Jovetića, ali je Dibus sve branio, da bi u sudijskoj nadoknadi Adam Nađ postavio konačnih 3:1.

I da su preokrenuli, naši momci ne bi otišli na EURO jer je Srbija u Leskovcu osvojila bod u dramatičnom meču protiv Bugarske u kojem je vodila, pa gubila, ali je poraz spriječio u finišu Srđan Babić.

Crna Gora je kvalifikacije završila na trećem mjestu u grupi sa 11 bodova, dok na EURO idu Mađarska i Srbija.

Ostaje žal jer je u mnogim utakmicama mogla više…

MAĐARSKA- CRNA GORA 3:1

Budimpešta – “Puškaš arena”. Gledalaca: 67.000. Sudija: Dani Makeli (Holandija). Strijelci: Soboslaj u 67. i 68, A. Nađ u 93. za Mađarsku, Rubežić u 36. minutu za Crnu Goru. Žuti kartoni: Dibus, Soboslaj, Gazdag, Z. Nađ, A. Nađ (Mađarska), Savić, Camaj, Rubežić, Vešović, Vujačić, Raičković, Kuč (Crna Gora).

Mađarska: Dibus – Balog, Lang, Salai – Bola (46. Nego), A. Nađ, Stajls (64. Horvat), Z. Nađ – Gazdag (46. Kalmar), Soboslaj – Adam (78. Nemet).

Čitaj još:   NOVI SAD PORUKA JE JASNA: "POZDRAVITE VAŠU MAMU" Išaran mural posvećen ratnom zločincu Ratku Mladiću u... (foto, video)

Crna Gora: Mijatović (58. Đukić) – Rubežić (75. Raičković), Savić, Vujačić – Vešović (55. M. Vukčević), A. Vukčević, Kuč, Janković (70. Radulović), Camaj (70. Krstović) – Jovetić, Osmajić.

MAĐARSKA– CRNA GORA 3:1
Soboslaj 67, 68, A.Nađ 90+3.– Rubežić 36.
SRBIJA– BUGARSKA 2: 2
Veljković 16, Babić 82.– Rusev 59, Despodov 69.

Bonus video: Hungary vs Montenegro 3-1 Highlights Goals | Euro 2024 Qualifiers

izvor iBalkan.net

57′- Milan Mijatović je povrijedio mišić prilikom ispucavanja lopte. Mijenja ga debitant Filip Đuki

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more