IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANIJEL Živković: Neizbor predsjednika Parlamenta, pokazatelj da ne postoji većina za vladu CRNE GORE… (foto, video)

Vršilac dušnosti predsjednika DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore, Danijel Živković, poručio je da je neizbor predsjednika novog saziva Parlamenta pokazatelj da i dalje ne postoji većina za formiranje vlade kao ni za davanje mandata za njeno sastavljanje.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 28. VII. 2022… 00: 25… DANIJEL Živković: Neizbor predsjednika Parlamenta, pokazatelj da ne postoji većina za vladu CRNE GORE… (foto, video)

Izvor: Ivan Vuković/Twitter

Ukazivali smo u predizbornoj kampanji da bez koalicije ‘Zajedno!’ nema stabilnosti u Crnoj Gori te da se bez naše participacije neće moći formirati stabilna i reformska Vlada. Sve što se dešava od 11. juna do danas jasno potvrđuje takav stav”, piše u saopštenju Živkovića.

Poručuje da se nadaju da će politički akteri shvatiti važnost trenutka za Crnu Goru.

“…i odbraniti se od medijskih i političkih pritisaka sa strane i da će biti spremni za dogovor koji bi značio formiranje evropske Vlade koja će imati podršku kvalifikovane većine u Skupštini Crne Gore koja bi imala cilj da dovrši imenovanja u pravosuđu, unaprijedi izborno zakonodavstvo i ispuni obaveze iz pregovora sa EU kako bi u naredne četiri godine postali punopravna članica Evropske unije”, dodaje Živković.

Čitaj još:   DANIJEL Živković: Ponudićemo rješenja za obuzdavanje inflacije, mnogi građani imaju problem pukog preživljavanja... (foto, video)

To će se, ističe on, prije ili kasnije, neminovno desiti, i to je jedino rješenje za “politički rebus nestabilnosti” koji traje još od 30. avgusta.

“Skratimo vrijeme propadanja naše države i pokažimo svi zajedno, bez obzira na političke razlike, odgovornost prema državnim interesima ali i hrabrost i liderstvo za pravljenje šireg društvenog i političkog dogovora”, zaključuje Živković. 

BONUS VIDEO: Konstituisan parlament Crne Gore, izbor rukovodstva nakon dogovora o većini

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Čitaj još:   ZA NEVJEROVATI: Vladimiru KECMANOVIĆU, ocu "DJEČAKA UBICE", je "CIMER" u zatvoru i najveća podrška! "Tješi ga kao najrođenijeg, iako je i sam u katastrofalnoj situaciji! (foto, video)
SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more