IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS BERANE: Nacionalistički performans- Beogradski sindikat o ugroženosti Srba i povratku kapele na Lovćen, pjevali o Kosovu… (video)

Sinoć je u Beranama u sklopu regionalnog desetog jubilarnog festivala – Thunder fest nastupio muzički sastav Beogradski sindikat, a našem gradu umjesto kulturno – umjetničkog programa serviran događaj koji je obilježio nacionalistički performans, kazali su u u Opštinskom odboru Demokratske partije socijalista Berane.

Tako su građani, poručuju, još jednom svjedočili nacionalističkoj ikonografiji, istim takvim pjesmama uz prepoznatljiv muzički repertoar, zastava druge države i ukazivanje sa same bine o “ugroženosti Srba” i potrebe za “povratkom kapele na Lovćenu”, veličanju jedne nacije i jednog naroda.

U beranskom DPS-u kažu da ovakve provokacije na nacionalnoj osnovi nijesu ništa drugo do podrivanje multinacionalnog i multetničkog sklada u Beranama, “ali i prst u oko građanskoj orijentaciji našeg grada i generalno Crne Gore”.

Poseban kuriozitet, napominju, predstavlja činjenica da je glavni pokrovitelj i organizator sinoćnjeg koncerta u okviru Beranskog kulturnog ljeta bio Sekretarijat za kulturu, omladinu i odnose sa NVO Opštine Berane, uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore.

Čitaj još:   SARAJEVO: Teška noć na BISTRIKU više uhapšenih, pucanje u gradu... (foto)

Tako su, kažu u DPS-u, lokalna vlast i resorna ministarka Maša Vlaović dužni odgovor čijim novcem je finansiran ovaj događaj i da li je to učinjeno novcem svih građana.

“Uzimajući u obzir sve navedeno, očekujemo da se o jučerašnjem događaju izjasne i svi ostali relevantni predstavnici vlasti, kao i pretendenti na najviše funkcije u državi koji sebe predstavljaju djelatnicima građanske profilacije.

Prije svega predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, lider PES Milojko Spajić i lider Demokrata Aleksa Bečić čije partije su konstituenti lokalne vlasti u našem gradu. Biti nijem i otćutati a ne osuditi ovakve događaje ne mogu oni koji se istinski bore za demokratske vrijednosti i nastavak puta Crne Gore ka EU”, navode u  OO DPS Berane.

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more