IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: PES nema problem sa nama već sa JAKOVOM Milatovićem… (foto)

Iz Demokratske partije socijalista odgovorili su na saopštenje Pokreta Evropa sad, u vezi konsultacija stranačkih predstavnika kod predsjednika Jakova Milatovića o mandataru za novu Vladu.

Iz PES- a su u tom saopštenju uporedili stavove čelnika koalicije Za budućnost Crne Gore sa stavovima DPS-a.

„Pokret Evropa sad, čiji lider Milojko Spajić već gotovo dva mjeseca bezuspješno pokušava da sastavi Vladu, još jednim u nizu besmislenih saopštenja nastojao je da izjednači Demokratsku partiju socijalista i Demokratski front…

Zaboravljaju iz PES- a pritom da je između nas i DF- a jedna od ključnih razlika upravo ta što PES ima namjeru da u Vladu uvede proruski i kleronacionalistički Demokratski front dok- kako makar javno tvrde, proevropska i prozapadna koalicija Zajedno za njih nije opcija. Takođe, za razliku od njih, DPS sa ruskom ispostavom u Crnoj Gori nikad nije pravila koalicije zato što za razliku od vas nama politiku ne vode kolumne Željka Ivanovića već je opredjeljuju prije svega državni interesi“ stoji u saopštenju.

Čitaj još:   Berancu A.C. zadržavanje do 72 sata zbog saobraćajne nesreće u tunelu Lokve u kojoj SENAD KALAČ (29) POGINUO NA LICU MJESTA...

Čelnicima PES-a su iz DPS poručili da nemaju u PES nikakav problem sa Demokratskom partijom socijalista već sa predsjednikom države Jakovom Milatovićem koji je juče na konsultacijama sam konstatovao da Spajić nema većinu pri čemu aktivno – u saradnji sa Abazovićem i Bečićem, radi na tome da Spajić ne dobije mandat za sastavljanje Vlade.

„Time bi ispunili zajedničku obavezu prema Vučiću da Abazović ostane premijer što duže i omogućili slučajnom predsjedniku da preuzme PES, čime bi vlasnik Vučić bio veoma zadovoljan.

Prema tome, ne ispirajte usta sa Demokratskom partijom socijalista već se pogledajte u oči i sami rješavajte svoje probleme jer građani nemaju vremena da žive u zatočeništvu neodgovornih populista koji namjeravaju da upravljaju političkim procesima u Crnoj Gore“, zaključuje se u saopštenju.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more