IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVAK Adžić: Nemanja EMIR Kusturica– šraf u propagandnoj mašini zločinačke ideologije i politike… (foto)

Od ovog režima nerealno je i očekivati da dostojanstveno osudi anticrnogorski i cinični nastup Nemanje EMIRA Kusturice, političkog i ideološkog sabrata Marka ŠUBARE Kovačevića u stroju protiv Crne Gore i crnogorske nacije…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 08. VIII. 2023… 00: 18… NOVAK Adžić: Nemanja EMIR Kusturica– šraf u propagandnoj mašini zločinačke ideologije i politike… (foto)

Nastup Nemanje Kusturice, političkog i ideološkog sabrata Marka Šubare Kovačevića u stroju protiv Crne Gore i crnogorske nacije…

Piše: Novak Adžić

Nekadašnji samo Emir, a odavno i Nemanja Kusturica, nacionalni i vjerski konvertit, koji slovi za renegata svoga naroda u Bosni i Hercegovini i koji je propagandno itd., podržavao velikosrpske ratne agresore koji su razarali njegovu domovinu i Sarajevo– grad u kojem se rodio i dugo živo– je očito samo šraf u mašini velikosrpske politike i ideologije i klerikalnog i neklerikalnog neofašizma čiji je stalni programski cilj da opet urnišu, na razne načine, države Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Ovaj davnašnji beogradski režimski sluga, za koga je tokom rata i agresije na Bosnu, sjajni pjesnik Izet Sarajlić rekao da za njega postoji samo jedna riječ “iš” i koga je književnik, profesor i doktor književnosti Marko Vešović ubjedljivo i jasno, pored ostalih intelektualaca, prikazao ko je, što je i kakav je, uvrijedio je državu Crnu Goru nesuvislim komentarom i izjavama, koje je javnost prenjela, a koje zaslužuju pravednu i odlučnu osudu.

Čitaj još:   NOVAK Adžić: Političko- propagandna floskula MILANA Pipuna Kneževićeva samo na nivou fantastike i slabe literarne imaginacije, takvi zahtjevi ostaće jalovi... (foto)

Naravno niko od ove sramotne vlasti da reaguje na najnoviji uvredljivi za Crnu Goru i Crnogorce blasfemični komentar Kusturice, ali, na žalost, to nije ni bilo za očekivati od ovog vazalskog i sužanjskog režima, koji se ponaša poput šegrta u orkestriranoj i kontinuiranoj političkoj akciji anticrnogorske asimilatorske i kolonizatorske ideologije i propagandne ujdurme.

Od ovog režima nerealno je i očekivati da dostojanstveno osudi anticrnogorski i cinični nastup Nemanje Kusturice, političkog i ideološkog sabrata Marka Šubare Kovačevića u stroju protiv Crne Gore i crnogorske nacije.

izvor aktuelno.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more