IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POTRESNA SLIKA IZ PRIBOJA: Ervin Ćelahmetović krvnički je ubijen, otkrivеn je mural za dobrog i poštеnog mladića, nе zaboravljaju ga prijatеlji i komšijе… (foto, video)

Prošlo jе skoro tri mkеsеca od kako jе krvnički ubijеn ERVIN Ćеlahmеtović iz Priboja. Mladić za kog sugrađani kažu da u životu nijе ni mrava zgazio, bio je vrijеdan i poštеn…

PRIBOJ: Srbija, Crna Hronika, vijesti, petak, 11. VIII. 2023… 00: 15… POTRESNA SLIKA IZ PRIBOJA: Ervin Ćelahmetović krvnički je ubijen, otkrivеn je mural za dobrog i poštеnog mladića, nе zaboravljaju ga prijatеlji i komšijе… (foto, video)

Danas kada bi proslavio svoj 36. rodjendan, u znak sjećanja Pribojci su otkrili mural posvećen svom sugrađaninu, koji se nalazi preko puta njegove kuće. Na njemu je ispisana i poruka – “Za nas si tu, samo nas gledaš tu negdje iz prikrajka sa osmijehom na licu i pivom u ruci. Čuvamo te od zaborava. Živiš Erko!”

Njegovi snovi o boljem životu i preseljenju u Njemačku brutalno su ugašeni 21. maja kada su ga nasmrt pretukli u jednom od pribojskih kafića. Međutim, iako vrijeme prolazi njegovi prijatelji i komšije ga ne zaboravljaju. Na datum njegovog rođendana, nikao je mural sa Ervinovim likom u pribojskom naselju Potok.

Čitaj još:   OVO JE Prizor iz gradskog prevoza u Beogradu: Zbog istog ljudi ne vjeruju svojim očima... (foto)

Kontaktirale su me njegove komšije i prijatelji koji su željeli da čuvaju uspomenu na Ervina Ćelahmetovića. Oni su imali samo jednu molbu da se mural sa njegovim likom završi do 10. avgusta kada je i njegov rođendan što sam i učinila. Mural je naslikan u naselju Potok, gdje je i on živio, u Proleterskoj ulici– kazala je Sara Obradović autorka murala koji će čuvati sjećanje na tragično nastradalog Pribojca.

  • Njegovi prijatelji su mi dali fotografiju po kojoj sam slikala, a za sam mural mi je bilo potrebno nešto više od dva dana rada. U dogovoru sa njegovim prijateljima naslikali smo njegov lik u crno-bijeloj boji i naravno sa porukom koju su oni željeli da ostane ispisana – istakla je umjetnica.

Za Ervinovo ubistvo glavni i jedini osumnjičeni je policajac Igor A. (28) također iz Priboja. On je nakon zločina uspio da pobjegne u Bosnu i Hercegovinu, ali je nakon opsežne potrage pronađen i lociran u Trebinju, a zatim i izručen pravosudnim organima u Srbiji.

Čitaj još:   SD: U BERANAMA sve svježije, ČETNIK za DIREKTORA Doma učenika i studenata...

BONUS VIDEO: Nezapamćena dženaza u Priboju

izvor Hayat.ba

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more