IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ADVOKAT POLICAJKE IZ GRADAČCA: “Nije imala nikakav kontakt sa ubicom i nije odala Nizaminu lokaciju, tražit ćemo zaštitu jer joj je život ugrožen” (foto, video)

Dženana i njen advokat tvrde kako ne samo da ona nije odala Nizaminu lokaciju, nego da nije imala nikakve veze, posebno ljubavne, s Nerminom Sulejmanovićem…

GRADAČAC: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 15. VIII. 2023… 10: 58… ADVOKAT POLICAJKE IZ GRADAČCA: “Nije imala nikakav kontakt sa ubicom i nije odala Nizaminu lokaciju, tražit ćemo zaštitu jer joj je život ugrožen” (foto, video)

Dženani se prijeti životom, te će zatražiti da dobije zaštitu 24 časa i to od pripadnika Državne agencije za istragu i zaštitu sve dok se ne utvrdi je li ona za bilo što odgovorna što joj se stavlja na teret,

Foto: Avaz

Dženana Selimović, pripadnica PU Gradačac, za koju se sumnja da je bila u vezi s ubicom Nerminom Sulejmanovićem, te da je navodno odala lokaciju na kojoj je bila brutalno ubijena Nizama Hećimović, vratila se prekjuče s godišnjeg odmora u Italiji, te obavlja redovne policijske poslove u Gradačcu, potvrdio je u izjavi za portal Avaza advokat Bakir Hećimović iz Tuzle koji zastupa policajku.

Trenirala u istoj teretani

“Katonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, prema informacijama koje dobijam ja kao branilac Dženane Selimović, sprovodi opsežnu istragu u vezi navoda i medijskih natpisa da je moja klijentkinja bila u vezi s ubicom i odala lokaciju na kojoj se nalazila oštećena Nizama Hećimović i da je takođe dojavila da je upravo oštećena prijavila ubicu.

Prema dosadašnjem toku istrage, barem ono što je meni poznato, moja branjenica niti je imala vezu s ubicom niti odala lokaciju gdje se nalazi oštećena, niti je prema obimu poslova koje je obavljala to mogla znati niti je znala”, kazao je za portal Avaza, advokat Bakir Hećimović, objasnivši da je Selimović radila kao pozornik u PU Gradačac.

Čitaj još:   MIODRAG Vlahović, bivši šef crnogorske diplomatije: Bilo bi vrlo naivno da bilo ko povjeruje u iskrenost Abazovićeve izjave... (foto, video)

Kako je advokat pojasnio, Selimović je u vrijeme zločina bila na godišnjem odmoru u Italiji prema ranije utvrđenom rasporedu, te je na portalima vidjela šta se desilo.

“Moja klijentkinja je trenirala u teretani gdje je ubica vodio taj fitnes, jer je on bio profesionalni trener. Oni nikakve komunikacije ni veze nisu imali. Ne postoje ni svjedoci koji tvrde da je bila s njim u vezi. Osim toga, vlasnik teretane u kojoj je ubica radio kao fitnes trener je izjavio da su imali odnos kao i sva druga lica koja dolaze u teretanu. Nema pokazatelja da su imali bilo kakvu vezu”, dodao je Hećimović.

Prijavila prijetnje

Kazao je da je Selimović zatražila zaštititu zbog prijetnji ubistvom koje je ovih dana dobijala.

“Ona je tražila zaštitu i jutros su je u njenoj stanici iz tih razloga prebacili u kancelariju radi njene bezbjednosti. Inače je radila kao pozornik.To su gnusne poruke koje se šalju, koje sam ja kao njen advokat imao na uvid. Prijavila je svaku tu prijetnju tako da su oni jutros već preduzeli neke korake u PU Gradačac uvezi tih prijetnji”, kazao je advokat Hećimović.

Čitaj još:   ZORAN Piperović: Smučili ste mi se... (foto)

BONUS VIDEO: Predsjednica suda u Gradačcu: Policija nije dostavila dokaze za izricanje zaštitne mjere

izvor Hayat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more