IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pod hitno nam treba oslobođenje od oslobođenja! (foto, video)

Iza rupe zinulo je pravosuđe na koljenima, ukazao se ponor kako valja bezbjednosni sektor, vidi se da hoće Klinički centar da pretvore u bolnicu u kojoj ni pedikir ne treba raditi… 

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 20. IX. 2023… 12: 58… Pod hitno nam treba oslobođenje od oslobođenja! (foto, video)

Vrijeme je da Slobodu ozbiljno shvatimo, jer mi imamo to jedno S, da je shvatimo kao našu zadatost, kao spoznatu nužnost i kao kauzalni niz koji započinje našom voljom.

Za Antenu M piše: Neko iz gomile

Sloboda nije data, ona je zadata, govorio je tvorac egzistencijalizma i jedan od najznačajnijih filozofa XX vijeka- Ža-Pol Sartr. Upravo on nam se divio kada smo 13. jula 1941. okupiranoj Evropi pokazali kako se to radi. Kako se ispunjava taj zadatak. 

Danas se, rekao bi vjerni narod, (ma šta to značilo) u grobu prevrće, zajedno sa našim precima koji su živote, tokom hiljadugodišnje istorije, lako i junački ustupali za slobodu.

Danas, bez riječi svjedočimo da ni naša istorija nije naša, da smo i grobove u kojima nam se preci okreću i krste, ustupili nebeskom poretku Srbije.

Srećom, crkve koje su gradili su im tu, pa mogu i da se prekrste.

Niko ih nije odnio ni u Čačak, ni u Niš! 

Nama živima, a to je teza bez dokaza jer ne pokazujemo znake života, ostale su catare i frižideri, da se poput Bata Carevića, pred njima prekrižimo i sjedeći na laminama, otarcima i krhotinama države gledamo u rupu iza koje zjapi samo naš odraz.

Čitaj još:   Ministar unutrašnjih poslova Nuhodžić u Pljevljima: Otkrićemo počinioce gnusnih krivičnih djela koja udaraju na temelje Crne Gore... (foto i video)

Iza rupe zinulo je pravosuđe na koljenima, ukazao se ponor kako valja bezbjednosni sektor, vidi se da hoće Klinički centar da pretvore u bolnicu u kojoj ni pedikir ne treba raditi … 

I što je rupa veća, manje je prostora za odvoz otpada, uređenje gradova, krečenje fasada.

U rupu je otišlo naše školstvo i novac koji bez pitanja i pristanka dajemo za svetosavske blasfemije, nagađanja, katehizisa i pojanja “Uskliknimo s radošću svetitelju Savi…”

E da! Dok mu mi kličemo, on može komotno gore da se ispravi i opušti, jer ga buka aviona iznad Crne Gore neće omesti. Sve ih je manje i to su, najčešće, u preletu.

Turisti koji nam stižu, uglavnom, dolaze kolima jer samo tako mogu spakovati i brava i ćebad i paprike i babu koja će od paprika ispeći ajvar dok ostatak porodice soli ražanj u moru.

Sloboda – riječ koja nas je krasila i na koju smo ponosni, obavezuje da se okrenemo iza sebe i pogledamo šta nam je donijelo trogodišnje oslobađanje, provjetravanje, osvježavanje… šta već ne, da se poslužimo njihovom leksikom.

Vrijeme je da Slobodu ozbiljno shvatimo, jer mi imamo to jedno S, da je shvatimo kao našu zadatost, kao spoznatu nužnost i kao kauzalni niz koji započinje našom voljom.

Čitaj još:   NOVAK Adžić: Nemanja EMIR Kusturica– šraf u propagandnoj mašini zločinačke ideologije i politike... (foto)

Da u rupu vratimo sve što tamo pripada.

BONUS VIDEO: DOSIJE- Ko je i zašto iskopao tunel ispod suda u Podgorici?

izvor Antena M.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more