IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: ANDRIJA Mandić na čelu Parlamenta i bivši DF u Vladi, znači pobjeda JAKOVA Milatovića nad MILOJKOM Spajićem, kraj sna o Crnoj Gori u Evropskoj uniji… (foto)

Ukoliko Andrija Mandić, ili bilo koji funkcioner političkog bloka koji on predstavlja, bude izabran za predsjednika Parlamenta a stranke bivšeg Demokratskog fronta budu noseći stub buduće vlade, to je jasan znak da je Crna Gora odustala od evroatlantskih integracija i postala država u sferi uticaja politike Kremlja i Beograda, poručili su iz Demokratske partije socijalista. 

Saopštenje Medija centara DPS-a prenosimo integralno: 

Ciljeve svoje politike i metode Mandić nikad nije krio, sve do trenutka kada su gazde savjetovale drugačije, zato je veoma lako zamisliti kako bi izgledalo ako bi nekome zaista palo na pamet da sluge Kremlja i Beograda, stavi na čelo najviše zakonodavne institucije u Crnoj Gori: 

– Ako bi Andrija Mandić postao predsjednik Parlamenta, to znači da je na čelo zakonodavne institucije zasjela politička posluga Aleksandra Vučića. A njihova agenda, posljedično njihovoj ulozi, zavisi isključivo od naloga koje dobijaju iz Srbije, odnosno Rusije.

Demokratski front nije nikad krio da se oduvijek protivio sankcijama Rusiji, zastupao njihovo ukidanje i nije osudio agresiju ove države na Ukrajinu. Ovaj politički subjekat je intenzivno destabilizovao Crnu Goru i rušio njene institucija po nalogu iz Rusije, pokušavajući sa spriječi članstvo države u NATO, što je kulminiralo 2016. pokušajem državnog udara pod uticajem agenata ruskih obavještajnih službi.

– Ako bi Andrija Mandić postao predsjednik Parlamenta a ujedno i član Savjeta za odbranu i bezbjednost, to bi značilo da Mandićevi nalogodavci iz Srbije i Rusije imaju pristup svim tajnim podacima koji mu se službeno kao prvom čovjeku parlamenta dostavljaju.

– Ako bi Andrija Mandić postao prvi čovjek Parlamenta, na čelu ove institucije bismo imali „državnika“ koji kaže da je predsjednik većinske Crne Gore Vladimir Putin, što je snishodljivo izjavio prilikom susreta sa predsjednikom Ruske Federacije, 2019. godine.

Čitaj još:   IVAN Vuković: Nećemo dati legitimitet popisu koji se sprovodi u cilju etničkog inženjeringa, a u skladu s interesima Beograda

– Ako bi Andrija Mandić postao predsjednik Skupštine, onda bismo imali na čelu parlamenta političara koji negira genocid u Srebrenici, i tvrdi da je to „bošnjačka verzija“. Za njega i njegovu Novu srpsku demokratiju Ratko Mladić, osuđen za najgore ratne zločine poslije Drugog svjetskog rata je „pobjednik“, što je ova stranka saopštila nakon pravosnažne presude donijete pred međunarodnim sudom. 

– Ako bi Andrija Mandić postao predsjednik Parlamenta a stranke nekadašnjeg DF kičma nove vlade, to znači da bi Crna Gora na čelu zakonodavne vlasti imala čovjeka koji zastupa poništenje priznanja Kosova i promjenu spoljne politike Crne Gore.

– Ako bi Andrija Mandić postao predsjednik Parlamenta, Crna Gora bi na čelu najvažnije institucije imala čovjeka koji razbija multietnički sklad građana Crne Gore i od nje želi da napravi jednu od srpskih država pod kontrolom zvaničnog Beograda. Tako se Mandić u snishodljivom obraćanju poslanicima Parlamenta Srbije hvalio kako najviše Srba u Crnoj Gori živi na „srpskom moru“, odnosno na primorju, zastupajući ideju o „objedinjavanju svih Srba u regionu pod jednim državnim krovom“.

Predsjednici opština iz njegove stranke već sprovode zamisao o posrbljavanju građana druge nacionalnosti, pa tako imamo najgore ispade velikosrpskog nacionalizma u lokalnim samoupravama kojima rukovode kadrovi njegove stranke.

– Ako bi Andrija Mandić postao predsjednik Parlamenta bilo bi to prvi put u istoriji da neko postaje državnik u državi koju je nazvao „majmunolikom tvorevinom“, a Cetinju je poručio da ne zaslužuje da bude prijestonica.

– Ako bi Andrija Mandić postao predsjednik Parlamenta, to znači da bi na čelo te institucije došao čovjek koji je htio da je bukvalno spali, prije 4 godine i time je javno prijetio, pozivajući svoje „ratne drugove“ da pripomognu. 

Čitaj još:   Predsjedništvo DPS: Novo odlaganje potvrda ispravnosti našeg stava, daćemo puni doprinos da se uslovi ispune do 3. decembra... (foto)

Ulazak bivšeg Demokratskog fronta u vladajuću koaliciju, podrška koju bi pružao Vladi, kao i nagradno mjesto predsjednika Parlamenta koje bi dobili, predstavlja pobjedu Milatovića nad Spajićem. Ipak, važnije od toga, ovakav razvoj događaja bi predstavljao jasnu najavu zaustavljanja evropskih integracija, kompromitaciju NATO članstva i potpunu promjenu sistema vrijednosti na kojima je izgrađena građanska Crna Gora. 

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more