IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: Sramna izjava MILORADA Dodika, ćutanje JAKOVA Milatovića, pokazatelj nedostatka liderstva, odgovornosti i hrabrosti… (foto, video)

Demokratska partija socijalista istakla je kako snažno osuđuje izjavu Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 28. 10. 2023… 12: 28… DPS: Sramna izjava MILORADA Dodika, ćutanje JAKOVA Milatovića, pokazatelj nedostatka liderstva, odgovornosti i hrabrosti… (foto, video)

Iz DPS- a rekli da izjava predsjednika RS odražava nacionalističke tenencije i da predstavlja ozbiljnu prijetnju regionalnoj stabilnosti…

Demokratska partija socijalista (DPS) osudila je izjavu Milorada Dodika u kojoj je taj predsjednik bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska izrazio želju za stvaranjem jedinstvene države koju čine Srbija, RS i Crna Gora.

Smatraju da ta izjava odražava nacionalističke tendencije i da predstavlja ozbiljnu prijetnju regionalnoj stabilnosti.

Poručuju da je DPS oduvijek bio posvećen principima multietničnosti, tolerancije i saradnje među državama. “Vjerujemo da je jedinstvo i zajedništvo ključno za izgradnju mira i prosperiteta u regionu.

Izjava Milorada Dodika, koja implicira stvaranje jedinstvene države na etničkim osnovama, suprotna je ovim principima i može samo doprinijeti podsticanju tenzija i podjela”, saopštio je DPS.

Ukazali su i na izostanak reakcije na Dodikovu izjavu od strane, kako su rekli, “slučajnog predsjednika” Crne Gore Jakova Milatovića.

“Kao predsjednik države koji bi trebalo da predstavlja interese Crne Gore, očekivali smo da će gospodin Milatović jasno osuditi nacionalističke izjave i istaći važnost očuvanja mira i stabilnosti u regionu. Izostanak reakcije od strane gospodina Milatovića je još jedno razočaranje koje ukazuje na nedostatak liderstva, odgovornosti i hrabrosti slučajnog predsjednika”, dodaju iz DPS-a.

Čitaj još:   AMIR REKO- „Kad pametni zašutješe: “BIVŠI VOJNIK ARMIJE RBIH PREDLOŽEN ZA NOBELOVU NAGRADU ZA MIR... (foto, video)

Pozvali su sve političke lidere u regionu da se “uzdrže od nacionalističkih retorika” i da se fokusiraju na izgradnju mira, saradnje i prosperiteta. “Samo kroz zajednički rad i dijalog možemo prevazići prošlost i izgraditi evropsku budućnost za sve građane naših zemalja”, zaključili su iz DPS- a.

Nikolić: Vlada i Milatović se “prave mrtvi”

Poslanik i član Predsjedništva DPS-a Andrija Nikolić kazao je da se odlazeća Vlada i Milatović “prave mrtvi” dok Dodik javno govori o planovima kako da Crnu Goru pretvori u južnu srpsku pokrajinu.

“Dok Dodik javno govori o planovima kako da pretvori Crnu Goru u južnu srpsku pokrajinu, mandatar, odlazeća vlada i predsjednik se ‘prave mrtvi.’ Osim što destabilizuje susjedstvo, Dodik ruši i Bosnu i Hercegovinu, u kojoj je teško unutrašnje stanje. Glasnogovornici srpskog sveta guraju nas u devedesete”, napisao je Nikolić na platformi Iks.

Čitaj još:   PIŠITE PROPALO: Ništa od Vlade Crne Gore ovog mjeseca, razlog je i DRITAN… (foto)

BONUS VIDEO: Telering: Milorad Dodik /// 27.09.2023.

izvor Portal analitika,me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more